67. YILIMIZDAYIZ

Tarih : 2021-09-01 / Kategori : Gündem

67. YILIMIZDAYIZ

Bugün kuruluş yıldönümümüz olduğunu unutmuşuz desek yalan olmaz.

66 yılı tamamlayıp, 67. Yıldan gün alan, ve bu süre zarfında hiç aralık vermeden 66 yıldır yayın akışını sürdürüp 67. Yıla merhaba diyen Yeşil Iğdır Gazetesi 01.09.1955 yılında kurulmuştu.

Türkiye genelinde 67 yıl  yayın akışını hiç aralık vermeden devam ettiren yegane gazetelerden birisidir Yeşil Iğdır.

Ancak biz onun kuruluş yıl dönümünü unuttuk.

Sosyal medyada Alanya gazetesinin 54. kuruluş yıldönümü paylaşımını görünce KGK Genel Başkanı Sayın Mehmet Ali Dim’i arayıp tebrik ettim.

Hasbihalde yaşadığımız zorlukları dile getirdik. Sayın Dim, Yeşil Iğdır’da 67 yıldır direniyor dedi.

Bu sohbet bile bana bugün kuruluş yıldönümümüz olduğunu hatırlatamadı.

Bu onurlu, gururlu yılların unutulması gerçekten acı vericidir. Ancak bizler kuruluş yıldönümümüzü düşünmek yerine, gazetenin devamlılığını nasıl sağlarız, nasıl ayakta tutarız, nasıl devam ettiririz derdine düştüğümüzden yıldönümümüzü unutmuşuz işte.

Duyarlı olan insanlarımız Yeşil Iğdır gazetesinin geçmişten günümüze üstlendiği misyonun farkındadırlar. Bu güne kadar hangi konulara parmak bastığını, toplumsal sorunlarda nasıl bir tutum sergilediğini bilirler.

Ama elbette tam memnuniyet mümkün değildir. İllaki ‘kuzusu olmayanın bıçağı keskin olur’ misali şunu da yaz, bunu da yaz diyebilenlerde yok değildir.

Biz öncelikle bir şeyler yazmaktan ziyade, sorunların çözümünden yana tavır almışızdır. Bu ilkemizden de asla taviz vermemişizdir.

Elbette kimi yayın politikamızı beğenir, kimi beğenmez.

Ama biz 66 yıldır ilkemizden taviz vermeden bu günlere geldik…

66 yıl bir ömürdür. İnsan 66 yıl boyunca bedenini hastalıklardan koruyamazken, bizler yayın akışını sürdürdüğümüz Yeşil Iğdır gazetesini devam ettirdik.

Ama kimi zaman terör saldırısına maruz kaldık, kimi zaman kendini bilmezlerin hışmına uğradık, kimi zaman da ekonomik saldırılara baş başa bırakıldık.

Her şeye rağmen 66 yıldır ayakta durmayı başardık. Allah nasip ederse ve siz değerli okuyucularımız destek olursa bizlerde bu bayrağı atalarımızdan aldığımız gibi devam ettirmeye devam edeceğiz.  

Evet bu önemli günümüzü unuttuk. Bizim unuttuğumuz günü birilerinin hatırlamasını beklemekte doğru olmaz.

Her türlü olumsuzluğa rağmen, ayakta kalmak için mücadele edeceğimizi kamuoyuna bir kez daha belirtmek isterim.

Her türlü sıkıntıya rağmen doğru bildiğimiz, toplumsal fayda sağlayan konuları kamuoyunun dikkatine sunmaktan geri kalmayacağımız.  

Her türlü ekonomik sıkıntılara rağmen farklı iş kollarında iştigal edip, yine de gazetemizin yayınını sürdürmeye devam edeceğiz.

Yeşil Iğdır gazetesinin 67. Kuruluş yıldönümü münasebetiyle, gazetemizin kurucusu amcamız Merhum Fazıl Şıktaş’ı, Babamız Salih Şıktaş’ı ve vaktiyle gazetemiz ile özdeşleşen Selami Şıktaş, Rıza Şıktaş ve Paşa Akyıldız’ı rahmetle yad ediyoruz. 
Cabbar ŞIKTAŞ

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.