AK PARTİ İL BAŞKANI ALİ KEMAL AYAZ, YILDÖNÜMÜMÜZÜ KUTLADI, GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Tarih : 2021-09-02 / Kategori : Siyaset

AK PARTİ İL BAŞKANI ALİ KEMAL AYAZ, YILDÖNÜMÜMÜZÜ KUTLADI, GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Yeşil Iğdır gazetesinin 67. kuruluş yıldönümü münasebetiyle Ak Parti Iğdır İl Başkanı Ali Kemal Ayaz, gazetemizi ziyaret ederek 67. yaşımızı kutladı ve tebrik etti.

Ak Parti Iğdır İl Başkanı Ali Kemal Ayaz, Yeşil Iğdır gazetesinin 67. Kuruluş yıldönümü münasebetiyle Yeşil Iğdır gazetesine nezaket ziyareti gerçekleştirerek gazetemizin genel yayın yönetmeni Cabbar Şıktaş’ı tebrik etti ve başarı diledi.

İl Başkanı Ali Kemal Ayaz ziyarette yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Yeşil Iğdır gazetesi 66 yılı geride bırakıp 67. Yıla merhaba demiştir. Bu uzun soluklu yolu sabırla, metanetle devam ettirmek elbette ki kolay olmasa gerek, göstermiş olduğunuz sabrı, kararlılığı ve ilkeli duruşunuzu takdir ediyorum. Nice 67. Yaşlar diliyorum.” Dedi.

Yeşil Iğdır gazetesi genel yayın yönetmeni Cabbar Şıktaş, Iğdır gündemiyle alakalı il başkanı Ayaz’a bir soru yönelterek şöyle dedi; “Yatırımlar, yaşanan gelişmeler, basında yer alan haberler ve genel bir açıklama yapar mısınız?

Ali Kemal Ayaz: “Son bir yılda Iğdır’a birçok yatırım geldi. Halende gelmeye devam etmektedir. Halkamız tozdan, bozuk yollardan çokça şikayetçi bunun farkındayız. Ancak bu hizmetler bittiğinde herkes yapılan yatırımların ne kadar güzel, şehrimizin temel sorunlarını karşılayan yatırımlar olduğunu göreceklerdir. Şehrin her bölgesinde bir anda çalışma başlatıldığından insanlarımız mustarip olmuşlardır. Ama yüklenici firmanın mühendisleri bağlantı parsellerini iş planlarına göre yaptıklarından işin böyle yapılması gerekmektedir. Ayrıca işlemi biten yollarımız Doğubayazıt Caddesi  ve Topçular mahallesi örneğinde olduğu gibi asfalt ve kaldırım çalışmaları yapılarak modern bir görünüme kavuşturulmaktadır. İnşallah kış girmeden büyük ölçüde sorunlar giderilecek, alt yapıda iyi bir mesafe kat edilmiş olacaktır.

Bilindiği üzere Iğdır Belediyesi kanalizasyon, su, millet bahçesi, parklar, yeşil kuşak yolu, DSİ önünden Halfeli caddesine doğru devam eden yol güzergahı ve birçok yerde çok büyük yatırımlar yapmaktadır. Vatandaşımız tozdan, bozuk yollardan rahatsız olabilirler ama geniş bir alanda bunca işin yapımında kısmi gecikmelerin yaşanması çok doğaldır. Halkımızdan ricamız hoşgörüyle karşılamalarıdır. Sayın Valimiz Hüseyin Engin Sarıibrahim’in azmini, hevesini, canı gönülden Iğdır’a bir şeyler yapma gayretini hepimiz görmekte takdir etmekteyiz.

Millet bahçesinde kuruyan ağaçlarla ilgili yapılan haberleri dikkate alıyoruz. Ancak şöyle bir durum söz konusu, bu ağaçlar toprakla uyum sağlayamadığından kurudular.  Ancak bu sorun tamamen yüklenici firmanın sorunudur. Çevre Şehircilik kurumu olarak işi teslim almış değiliz. Yüklenici firma bu ağaçların tamamını yenileyip, tuttuğundan emin olunduktan sonra kurum kabulünü yapılacaktır. Yani devletimizin burada uğradığı herhangi bir zarar söz konusu değildir.  

Iğdır’da onlarca ihale yapıldı. Yapılan bu ihalelere birçok yüklenici firma girdi ve iş aldı. Şu an tam rakamlarını hatırlamıyorum ama kanalizasyon, su, arıtma tesisi, millet bahçesi, parklar, asfalt, parke gibi birçok ihale yapıldı ve her ilden gelip bu ihalelere iştirak edip iş alanlar oldu.

Ancak benim ağabeyim Ekber Ayaz’da Iğdır’da 22 yıldır mimarlık, müteahhitlik, yapsatçılık  yapıyor. Spor müdürlüğünün çıktığı tribün ihalesine girmiş ve %25 oranında kırım yaparak işi almaya hak kazanmıştır. Yani tamamı çelik aksam bir ihale ve toplamı 16.300.000 TL. Oysa Millet Bahçesi işi 37 milyon. Kanalizasyon, su ve diğer işler oldukça yüksek oranda işler. Yani bunu gündem yapmak haksızlık olur. Ben il Başkanıyım diye ağabeyim 22 yıldır yaptığı işi mi bırakmalı? Ya da iş alan onlarca kişinin aile fertleri arasında suç işlemiş bir dünya insan var. O insanlara senin abin, kardeşin suçlu, sana iş veremeyiz mi denilmeli. Bu çok yanlış bir yaklaşım. İnsanlar hangi görevde olurlarsa olsunlar yasalar çerçevesinde işlerini devam ettirmelidirler.

Kaldı ki herhangi bir ilden Iğdır’da yapılan ihaleye katılıp alan firma olduğunda kimse dedikodusunu yapmaz, ama ne hikmetse Iğdırlı Iğdır’dan bir ihale aldığında hemen konuşulur, yıpratılır. Kendimize karşı niye böyle acımasızız anlamış değilim.

Bugün Iğdır’da hükümetimizin destekleri ile onlarca ihale yapılmakta, onlarca firma kanuni haklarını kullanarak bu işlere iştirak ederek almakta ve imalatlarını yapmaktadırlar. Bu yatırımlar tamamlandığında Iğdır’ın çehresinin değişeceği gerçeği hepimize malumdur. Elbette bu işlere Iğdırlı firmalarda girebilir, onlarda kanunlar çerçevesinde işlerini yapabilirler.” Dedi.

 Ak Parti Iğdır İl Başkanı Ali Kemal Ayaz sözlerinin sonunu şöyle bitirdi: “Biz parti olarak kimsenin siyasi görüşüyle fikriyle, zikriyle sorunlu değiliz. Biz hizmete odaklı bir partiyiz. Biz halkımızın daha huzurlu, daha güvenli bir ülkede yaşamasını hedef edinmiş ve bu uğurda gece gündüz demeden çalışan azimli ve gayretli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın emrinde, halkımızın hizmetindeyiz.” Dedi.

Nazik ziyaretlerinden ve yaptığı açıklamalardan ötürü Ak Parti İl Başkanı Ali Kemal Ayaz’a teşekkür ederiz.    

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.