Iğdır Üniversitesi Sağlık Bakanlığından İlkyardım Eğitici Eğitimi Düzenleme Yetkisi Aldı

Tarih : 2021-09-11 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi Sağlık Bakanlığından  İlkyardım Eğitici Eğitimi Düzenleme Yetkisi Aldı

Iğdır Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde daha önce kurulan İlkyardım Eğitim Merkezi, Sağlık Bakanlığından sertifikalı ve onaylı ilkyardım eğitici eğitimleri düzenleme yetkisi aldı. Söz konusu alınan yetki ile birlikte Sağlık Bilimleri Fakültesi İlkyardım Eğitim Merkezinde, sağlık alanı önlisans ve lisans mezunları 40 saatlik teorik ve uygulamalı eğitim ile Sağlık Bakanlığı onaylı “İlkyardım Eğitmeni” olabilme imkânına sahip olabilecekler.

 

‘İlkyardım Eğitici Eğitim Merkezi Bölgesinde İlk ve Tek Olma Özelliğine Sahip’
Sağlık Bilimleri Fakültesi İlkyardım Eğitim Merkezi Mesul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Necmettin İşci konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Merkezimizin Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden "İlkyardım Eğitici Eğitimi Düzenleme Yetki Belgesi" alarak bölgemizde bulunan üniversiteler ve iller arasında faaliyet gösteren eğitim kuruluşu olmasından dolayı ilk ve tek olma özelliğine sahibiz. Çok yakında sağlık bilimleri alanından mezun olanların ilkyardım eğitmeni olabilmesi için “İlkyardım Eğitici Eğitimi” kurslarını Sürekli Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlemeye başlayacağız. Bunun için gerekli hazırlıkları yapmaktayız. Konu ilgili bilgilendirme üniversitemiz web sayfasında duyurulacaktır. 
Üniversitemize kazandırdığımız bu yeni merkez ile birlikte hem Iğdır da hem de çevre illerden ilkyardım eğitmeni olmak isteyen sağlık çalışanları ve sağlık alanı mezunlar artık İstanbul, Ankara ya da sadece bazı illerde sınırlı sayıda bulunan merkezlere gitmek zorunda kalmayacaklardır ve hatta komşu illerden de eğitimlere katılım sağlanabilecek olması sayesinde katılımcılar zamandan tasarruf edebileceklerdir. Açılacak kursları başarıyla tamamlayarak ilkyardım eğitmeni yetki belgesine sahip olanlar kamu ve özel sektördeki ilkyardım eğitim merkezlerinde, sürücü kurslarında, halk eğitim merkezleri eğitmen olarak çalışabileceklerdir. Bu açıdan baktığımızda hem Iğdır ilinde, hem bölgede hem de ülke genelinde bu alanda çalışmak isteyenlerin istihdamına da katkıda bulunmuş olacağız. İlkyardım Eğitim Merkezimizde bulunan alanında uzman eğitmenlerimiz ile Sağlık Bakanlığı onaylı ve sertifikalı temel ilkyardımcı eğitimi, temel yaşam desteği eğitimi, OED kullanımı eğitimi, afetlerde ilkyardım eğitimi ve ilkyardım ile ilgili sertifika güncelleme eğitimleri de verilebilmektedir. İlkyardım Eğitici Eğitim Merkezinin faaliyetlerinde başlamasında ilk günden beri maddi ve manevi her türlü desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve emeği geçen ekibime teşekkür ediyorum” dedi. Haber: A. Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.