Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Tırı Iğdır’da ziyarete açıldı

Tarih : 2021-09-14 / Kategori : Genel Haber

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Tırı Iğdır’da ziyarete açıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının; Türkiye’nin milli, tarihi, kültürel, bilimsel ve teknolojik zenginliklerini dijital sunumlarla anlattığı Dijital Tır projesini hayata geçirdi.

Bu kapsamda Iğdır’a gelen Dijital Tır, Atatürk Caddesi Zübeydehanım bulvarı Belediye  Meydan’ında 14-17 Eylül  tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının, Türkiye’nin teknolojik zenginliklerini dijital sunumlarla anlattığı ‘Dijital Tır’ 14-17 Eylül  tarihleri arasında Iğdır’lıların ziyaretine açıldı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital  tır, 14- 17 Eylül  akşamına kadar 12.00-19.00 saatleri arasında ziyaretçilere hizmet edecek.  

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Tırı Özellikleri

 “ Kurulduğunda 40 metrekarelik bir iç alan hacmine sahip olan Dijital Tir’da ziyaretçileri üç boyutlu görünüme sahip, yüksek teknoloji unsurlarıyla oluşturulmuş bilgi akışını aktaran holografik sunucu karşılıyor. 
Tırımızın amacı, dijital çadırlarımızın haricinde bunların olmadığı illere, dijital zenginliklerimizi böyle bir sistemle vatandaşlarımızla buluşturmayı amaçladı. Dijital Tir’in içinde Harekete Duyarlı Ekran, 3 Boyutlu Sanal Kutu, Yeşil Perde ve Sihirli Aynayı içeren bir oluşumdan ibarettir. Sizi ilk girdiğinizde sanal mankenimiz karşılıyor. 3 boyutlu ayna görüntüleri ile birlikte nabzınızı, ateşinizi ölçüyor.   Özel olarak üretilen Harekete Duyarlı Ekran, ileri teknoloji hareket algılama sistemleri sayesinde anından geçen veya karşısında duran ziyaretçinin hareketlerini animasyon olarak yansıtıyor. 
           Haber: A. Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.