KAFKAS İSLAM ORDUSU KOMUTANI NURİ PAŞA İSTAD TARAFINDAN İSTANBUL'DA ANILDI

Tarih : 2021-09-15 / Kategori : Genel Haber

KAFKAS İSLAM ORDUSU KOMUTANI NURİ PAŞA İSTAD TARAFINDAN İSTANBUL'DA ANILDI

Kafkas İslam ordusu komutanı Nuri Paşa Azerbaycan'ın başkenti Baku’nün düşman işgalinden kurtuluşunun 103.yılında İstanbul'da mezarı başında anıldı.

İSTAD İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneğinin girişimiyle yapılan programa birçok sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve basın mensupları katıldı. Sunumunu İSTAD genel sekreteri Metin Yıldırm’ın yaptığı anma programında bir konuşma yapan İSTAD başkanı Sefer Karakoyunlu “Kafkas İslam Ordusu ve Nuru paşa Türkiye, Azerbaycan ve Türk dünyası için önemli bir şahsiyet ve Türkiye silah sanayini kurucusudur.  Azerbaycan'ın bağımsızlığa giden yolunda şehit olan tüm soydaşlarımızı rahmetle ve şükranla anıyoruz.  1918'de vuku bulan Türkiye Azerbaycan dayanışması ve kardeşliği 102 yıl sonra Azerbaycan da tekrar tecelli ederek işgal altında bulunan Azerbaycan toprakları 44 gün içinde azad olmuştur. Türkiye Azerbaycan Kardeşliği asırlara dayanmaktadır. Geçmişte ve günümüzde olduğu gibi bu dostluk ve dayanışma sonsuza dek sürecektir. Bu vesileyle başta Nuri Paşa olmak üzere vatanın bağımsızlığı ve bekası için şehit olan soydaşlarımızı rahmetle ve şükranla anıyoruz.  Aynı zamanda 44 günlük mücadele sonucu tüm Türk dünyasına büyük sevinç yaşatan Azerbaycan Cumhurbaşkanı ali başkumandan Sayın İlham Aliyev ve kahraman Azerbaycan ordusu ve halkını tebrik ediyoruz.
Sayın Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev Bey’den isteğimiz Kafkas İslam ordusu komutanı Nuri Paşa’nın abidesinin Bakü Türk şehitliğine yapılması ve isminin caddeler verilmesidir.
Yaşasın Türkiye Azerbaycan kardeşliği ve dayanışması ”dedi. 
Daha sonra konuşma yapan İSTAD kadın kolları başkanı Nebahat Kirman, yönetim kurulu üyesi Cemal Uygur ve İsmail Oyanık birlik ve dayanışma mesajları verdi. 
Program yapılan dualarla son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.