Ağrı Dağı Milli Parkında Çevre Temizliği Yapıldı

Tarih : 2021-09-24 / Kategori : Genel Haber

Ağrı Dağı Milli Parkında  Çevre Temizliği Yapıldı

TÜBİTAK destekli ’’Doğa Benimle Çevre Okuryazarıyım Her Yerde” Proje Katılımcıları Karasu Çayı’nda Çevre Temizliği Yaptı
 

​Yürütücülüğünü, Iğdır Üniversitesi Ağrı Dağı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Adem Yulu'nun yaptığı “Doğa Benimle; Çevre Okuryazarıyım Her Yerde” Projesine katılan öğrenciler Karasu Çayı’na çevre temizliği yaptı.
       TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında Türkiye’nin farklı üniversitelerinde gelen öğrenciler, 6 Eylül 2021 tarihinde başlayan ve bir hafta boyunca Ağrı Dağı Milli Parkı ve yakın çevresinde yapılan çeşitli “doğa eğitimi” etkinliklerine katıldılar. Coğrafya, tarih, arkeoloji, jeoloji, peyzaj mimarlığı gibi farklı alanlarda öğrenim gören öğrenciler, doğa eğitim etkinliklerinin bir parçası olarak manzara ve doğal yaşam alanı olan Karasu Çayı’nda çöp topladılar. Proje ekibi ve katılımcıları, farklı tür flora ve fauna yaşamına ev sahipliği yapan Karasu Çayı’nın korunması konusunda ziyaretçilerin daha hassas olmaları gerektiğini ifade ettiler.
Haber: A. Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası