Dağcılar Avrupa Spor Haftası'nı Zirvede Kutladı

Tarih : 2021-09-30 / Kategori : Spor

Dağcılar Avrupa Spor  Haftası'nı Zirvede Kutladı

Iğdırlı dağcılar, 2 bin 400 rakımlı Rağbet Dağı'nın zirvesinde Avrupa Spor Haftası’nı  kutladılar.
23-30 Eylül tarihlerinde Avrupa genelinde "Aktif ol" (Be active) sloganı ile kutlanan Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Iğdırlı dağcılar, Iğdır merkeze bağlı  Tuzluca ilçesindeki Rağbet Dağı'na tırmanış gerçekleştirerek kutladılar.
 

Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde Herkes İçin Spor Federasyonu koordinasyonunda gerçekleştirilen Avrupa Spor Haftası kapsamında Iğdır'lı 5 dağcı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün desteğiyle 2 bin 400 rakımlı dağın zirvesinde bir araya geldi.
Burada son hazırlıklarını tamamlayan dağcılar, yaklaşık 2 saatlik yarı teknik tırmanışın ardından   zirvede "Aktif ol" (Be active) spor sağlık günleri" yazılı pankart açtılar.
Zirve Dağcılık sporcularından Abbas Surgun,  kulüp olarak Gençlik Spor İl Müdürlüğünün Avrupa Spor Haftası kapsamında düzenlediği etkinliğe iştirak ettiklerini belirterek, "Tuzluca ilçesinin Gaziler köyünde bulunan bu dağ, bölgenin en dik ve yer yer yarı teknik tırmanış yapılacak dağlarındandır. Başarılı bir tırmanış oldu, buradan herkesi dağa ve spor yapmaya davet ediyoruz." dedi.
Sporculardan Murat Akkuş da, "Burası yörede Köroğlu Kalesi olarak da bilinen Rağbet Kalesinin bulunduğu Rağbet Dağı. Çok güzel bir tırmanış etkinliği oldu. Bütün doğa severleri spora davet ediyoruz." diye konuştu.
     Haber: A. Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.