Iğdır Üniversitesi ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Arasında Protokol İmzalandı

Tarih : 2021-10-11 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Üniversitesi ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Arasında Protokol İmzalandı

Iğdır Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Süleyman Temel’in yürütücülüğünü yaptığı ‘‘Kurak ve Tuzlu Alanların Üretime Kazandırılmasında Alternatif Yem Bitkisi Türlerinin Yaygınlaştırılması’’ adlı proje için DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Üniversitemiz arasında protokol imzalandı.
 

Üniversite  Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen’in imzaladığı protokol kapsamında yürütülecek proje ile tuzlu ve kuru tarım alanlarında Selvi Sirken ve Kinoa bitkisinin ekimleri yapılarak bu bitkilerden yeterli miktarda ve kalitede kaba yem üretimi sağlanması hedeflenmektedir. Proje kapsamında ayrıca yetiştiriciliği yapılan bitkilerde uygulanan her bir agronomik faaliyet bitkisel ve hayvansal üretimle uğraşan çiftçilerle birebir paylaşılarak bitkilerin ekimi, bakımı ve hasadı gibi konularda üreticilerin bilgilendirilmesi ve tecrübe kazandırılması sağlanacaktır. 
Proje yürütücüsü Doç. Dr. Süleyman Temel’in yanı sıra üniversitemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Bilal Keskin, Doç. Dr. Sefa Altıkat, Dr. Öğr. Üyesi Emrah Kuş ve Arş. Gör. Seda Akbay Tohumcu’nun araştırma ekibinde olduğu proje ile ilgili imzalanan protokol sonrası konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, proje ekibini tebrik ederken katkılarından dolayı DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen’e teşekkür etti. Başkan Demirdöğen de bölgeye değer katan Iğdır Üniversitesi’ne ve projelerine katkı sağladıkları için memnun olduklarını ifade ederken çalışmalarda başarılar diledi. 
         Haber: O. Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası