Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma 2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’ne Katıldı

Tarih : 2021-10-11 / Kategori : Eğitim

Rektör  Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma 2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’ne Katıldı

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen 2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katıldı.
Tören, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Burada konuşan Cumhurbaşkanımız Erdoğan, üniversitelerin 2021-2022 Akademik Yılı’nın ülke ve millet için hayırlara vesile olmasını dileyerek “Yükseköğretimde, bugün hem yeni akademik yılın açılışını yapmanın hem de yeniden yüz yüze eğitim-öğretime başlamanın sevincini yaşıyoruz. Salgın tehdidine karşı gereken tedbirleri almak suretiyle, üniversitelerimizde eğitim-öğretimin kesintisiz sürmesi konusunda kararlıyız” dedi.
 

YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ise yaptığı konuşmada üniversitelerin “Akademik Açılış Yılı Töreni”nin son 5 yıldır Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde icra edilmekte olduğunu ve bu törenlerde “YÖK Üstün Başarı Ödülleri”nin tevdi edildiğini hatırlatarak, 2021-2022 eğitim-öğretim yılının ülkemiz ve memleketimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen törenle ilgili düşüncelerini paylaşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma da “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleri ve Yükseköğretim Kurulu'muzun liderliğinde üniversitelerimiz, ülkemizin geleceğine değer katmaya devam ediyorlar. Bu doğrultuda Iğdır Üniversitesi olarak bizler de ihtisaslaşma, uluslararasılaşma ve kalite konularında yoğun gayret göstermekteyiz. Gurur duyulacak bir gelişim gösterdiğimiz bu süreçte elde edilen başarılara her geçen gün yenilerini ekleme hedefindeyiz. İnanıyorum ki tüm bileşenlerimizle birlikte gösterdiğimiz bu çabalar bölgemizin ve ülkemizin gelişimine değer katacak ve üniversitemizi uluslararası bir marka haline getirme konusundaki gayretlerimiz devam edecektir. 2021-2022 Akademik Yılı'nın hayırlara vesile olmasını temenni ederim.'' şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından, üniversitelerdeki bilimsel araştırma ile gerçekleştirilen çalışmaları, projeleri, tezleri ve topluma hizmet faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla YÖK tarafından ilk kez 2017-2018 eğitim öğretim yılında verilen “YÖK 2021 Üstün Başarı Ödülleri”, ödül almaya hak kazanan akademisyenlere ve üniversitelere verildi.Haber: E. Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.