Rektör Alma, Sivil Savunma Ve İtfaiyecilik Programı Öğrencilerini Ziyaret Etti

Tarih : 2021-10-20 / Kategori : Eğitim

Rektör Alma, Sivil Savunma Ve İtfaiyecilik Programı Öğrencilerini Ziyaret Etti

Iğdır Üniversitesi Rektörü Mehmet Hakkı Alma ve Iğdır Afet ve Acil Durum İl Müdürü Bülent Zeğem, Iğdır İl AFAD Müdürlüğüne ait uygulama ve tatbikat alanında Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programı öğrencilerini ziyaret etti.

Iğdır İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün uygulama ve tatbikat alanında gerçekleştirilen ziyarette, Şube Müdürü Burhan Çöllü program hakkında Rektör Alma’yı bilgilendirirken  üniversitemiz ile Iğdır İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü arasında yapılan “Afet ve Acil Durum Eğitimi Hizmetlerine İlişkin İşbirliği Protokolü” kapsamında Iğdır Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencilerine yönelik akademik yıl içerisinde uygulamalı dersler verileceğini söyledi. Ayrıca Iğdır İl AFAD Müdürlüğüne ait uygulama ve tatbikat sahasında gerçekleşecek olan uygulamalı derslerin Öğr. Gör. Çetin İzgi ve uzman personel tarafından verileceğini, sahada öğrenilen bilgi ve becerilerin mesleki hayatlarında daha kalıcı olacağını belirtti.

 Rektör Alma ise bu protokol kapsamında duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Son yüzyılda artan karbondioksit miktarı ile küresel ısınma hayatımızın her alanını etkilemektedir. Bununla birlikte afetler ve yangınlar kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu nedenle afet ve yangın alanında nitelikli personele ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca temel afet eğitimlerin sadece öğrencilere yönelik değil ilk olarak ailelerden başlayarak bütün vatandaşlara düzenlenmesi gerekmektedir.” şeklinde ifade etti. Ayrıca Rektör Alma iki kurumun ortak çalışma yapmasının sağlandığı bu protokolün hazırlanmasında emeği geçen Şube Müdürü Burhan Çöllü’ye, Iğdır MYO Müdürü Turhan Moç’a ve Öğr. Gör. Çetin İzgi‘ye teşekkür etti.

 Rektör Alma’nın ziyareti, karşılıklı iyi niyet temennileri ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi. 
Haber: Oğuzhan Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.