KOYUNLARI AFAD KURTARDI

Tarih : 2021-10-22 / Kategori : Genel Haber

KOYUNLARI AFAD KURTARDI

           Iğdır’ın Tuzluca ilçesine bağlı Yukarı Aktaş köyünde uçurumda mahsur kalan 6 koyunu Iğdır İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Ekibi (AFAD) kurtardı.
             

  Edinilen bilgiye göre  keçilerin peşine takılarak yüksek dağa çıkan 6 koyun kayalıklarda mahsur kaldı. Koyunlarını kurtaramayan Mehmet Tutulmaz ve Hasan Ortaoglan  durumu jandarma ve AFAD müdürlüğüne bildirince Iğdır İl AFAD il müdürü Bülent Zeğem başkanlığında kurtarma ekipleri olay yerine giderek uçurum kenarındaki koyunları zorlu bir mücadele sonucunda 4 saat süren çalışma sonrasında koyunları kurtararak hayvan sahiplerine teslim ettiler.
                Iğdır AFAD İl Müdürü Bülent Zeğem, ''Dağcılık tekniklerini kullanarak sarp kayalıklar arasından halatlarla aşağı indik ve koyunlara ulaştık. Yaklaşık 4 saat süren operasyon sonrasında 30 metrelik uçurumdan koyunları başarılı bir şekilde çıkarttık ve sahibine teslim ettik'' dedi.
                 Koyun  sahibi Mehmet Tutulmaz ve Hasan Ortaoglan  ise " Koyunlarımız için kendi canlarını tehlikeye atan Iğdır  AFAD ekiplerine çok teşekkür ederim'' diye konuştular. 
     Haber: Oğuzhan Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.