ALMAN YAZAR HANS-LUKAS KIESER VE YARGILADIĞI TALAT PAŞA!

Tarih : 2021-10-26 / Kategori : Kültür & Sanat

ALMAN YAZAR HANS-LUKAS KIESER VE YARGILADIĞI TALAT PAŞA!

Emir ŞIKTAŞ
İlk defa dikkatimi gezdiğim kitap fuarında çekmişti.  Alman yazar, Akademisyen  Hans-Lukas Kıeser’in arşivlerde araştırma yaparak yazdığını iddia ettiği “Talat Paşa” (İttihatçılığın Beyni ve Soykırımın Mimarı) yaftasını kitabın kapağına yazarak sonu baştan belli olan karalama ve Ermeni taraftarlığı ile dolu sözüm ona tarafsız araştırmacılık yaptığı iddiası ile yazdığı kitabı okumaktayım.

Tarafsız olmadığı için yazar değil, yazımın devamında Ermeni taraftarı Hans olarak hitap edeceğimi belirtmeliyim. 
İnsafsız ve ön yargılı olduğu, karalamaya çalıştığı ve Osmanlıyı, İttihatçılık ve akabinde soykırımcılık fikirleri ile idare ettiğini iddia ettiği, eğitimsiz, beceriksiz, işe yaramaz ve torpilli olması münasebetiyle Paşalık verildiğini ima ederek yazan Ermeni taraftarı Hans,  Mehmet Talat Paşa’yı her yönü ile karalamaya yeltenmiş ve şehit edilmesini yaptıklarının karşılığı olarak göstermeye çalışmıştır. 
Osmanlı tarihinde "sadık tebaa" olarak adlandırılan, devletin hazinelerini yöneten, bir elleri yağda, bir elleri balda olmasına rağmen batının oyuncağı Ermenilerin azılı gruplarının devlet içindeki nüfuzdan kuvvet alarak suikastlara, bombalamalara, batılı devletlere casusluklara, Osmanlıyı karalamaya, iç isyan çıkarmaya, zayıf düşürmeye, yüksek ihaleler yaptırıp kendilerini zenginleştirip hazineyi  boşaltmaya, velhasıl dönemde olan her pislikte yer alarak devleti yıkmaya çalıştıklarına hiç değinmemiştir.
Osmanlı'nın tertemiz dürüst, vatanperver Kaymakamı Kemal beyi, sahte belgeler, iftiralarla, devletteki güçlerini kullanarak astırmaları Hans'ı ilgilendirmemiştir.
Ermeniler’in, Anadolu’nun neredeyse tüm şehirlerinde, köylerinde, çeteler kurarak katliamlar yaptıkları belgelerle kanıtlandığı halde Ermeni sevici Hans dikkate almamıştır.
Osmanlı devletinde Padişahı yönlendiren ve ikinci adam olan Talat Paşa devletin zafiyetinde “sadık tebaa” tarafından her türlü melanet işlenecek ve kimse de ses çıkarmayacak ve üç-beş çapulcu elinde yaşadığı perişanlık kat kat artarak devam edecekti ve bir vakıf’ın desteği ile birkaç sempatizanın araştırmasına destek verdiğini belirten Ermeni taraftarı Hans da bugün “aferin Osmanlı soyuldu, katliam yaşadı, yıkıldı fakat yıkanlara sesi çıkarmadı” diye yazacaktı. 
Bunu neden Hitler’iniz yapmadı. 
Osmanlı kendi içinde zarar görebileceğini ve zarar verebileceğini bildiği güruhu tahliye etti, başka bölgesine yerleştirdi. Bu tehcirde elbette yol eşkıyaları, ya da hastalık vs nedeniyle hayatını kaybedenlerde olmuştur. 
Rusların Stalin’i, Çin’in Mao’su, Almanya, Amerika, Fransa, Hollanda, İtalya, bizim şehirlerimiz kadar yer kaplamayan devletleriniz Afrika, Ortadoğu, Asya ve halen üçüncü dünya ülkelerinde sömürgeci değiller mi? 
Cezayirlileri, Kızılderilileri, Iraklıları, Suriyelileri, Yemenlileri, Filistinlileri, Boşnakları, Makedonları, Libyalıları, Kıbrıs Türklerini  katleden, iç savaş çıkaran, milyonlarca insan üzerinde silahlarını deneterek yok ettiren yaşanmışlıkları kaç tane batılı tarihçi olarak araştırdınız ve yazdınız acaba? 
Bakü’de, Gence’de, Revan’da (Erivan), Karabağ’da, Hocalı’da, Güney Azerbaycan’da, Doğu Anadolu’da yüzyıllardır Ermenilerce yapılan katliamları kaçınız araştırıp, yazdınız? 
Hitler “Kavgam” kitabında Alman Devletine zarar verdiğini iddia ederek Yahudileri öldürmesini savunmaya çalışmıştır.  neden günahsız, masum insanları fırınlarda yakanlara sesiniz çıkmamıştır. Demokrat damarınız kurumuştur. 
Tarihi yanlışları ortaya çıkarıp ders alınması babından elbette iyidir fakat tarafsızlık ilkenizi yitirmiş ve kendinizi yargıç zannedip kullandığınız “katil Talat” sözünüzü kabul etmiyor ve bir Türk evladı olarak şahsım adına size iade ediyorum. 
Başta Ermeniler, Yahudiler, Boşnaklar, Araplar, Süryaniler, Romenler vd. olmak üzere her ezilen millete kucak açmış, beslemiş, doyurmuş, vatan sahibi etmiş, sadık tebaa sanmış Osmanlı, kapitülasyonlar nedeniyle sanayisini yenileyememiş Osmanlı, Türk milletini yok sayacak seviyede sarayı diğer milletlere açmış ve en yüksek seviyede görev vermiş Osmanlı, ihanet şebekelerini göremeyen hasta adam konumuna getirildiğinde müttefik dediğimiz siz Almanlarca kumpas kurularak savaşa sokulmuş, el altından anlaşmalarınızda da  “Osmanlıyı beraber paylaşırız” diye ihanet paslaşmaları yaptığınızı tarih yazılı olmasa da sözlü vurgulamaktadır.
Kendi ayıplarını görmeyen faşist, ırkçı, soykırımcı, katliamcı milletin mensubu olan siz Ermeni taraftarı gözükerek kendinizi akladığınızı, günah çıkardığınızı zannetmeyiniz. 
Lekeniz alnınızda duruyor Ermeni taraftarı Hans…

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.