Bir Millet İki Devlet

Tarih : 2021-10-26 / Kategori : Kültür & Sanat

Bir Millet İki Devlet

22 Ekim 2021 günü 5 yıllık çalışmanın ürünü olan ve Yapımcılığını Erol Turak’ın, Genel Sanat Yönetmenliğini Serhat Turak’ın yürüttüğü “Kardeşlik Destanı Tiyatral Dans Gösterisi” muhteşem organizasyonla  sergilendi.

Sanat yönetmenliğini Serhat Turak’ın yaptığı “Kardeşlik Destanı Tiyatral Dans Gösterisi“ Ankara Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde yapıldı. Görkemli bir sanat şöleninin sunulduğu dast gösterisinde, izleyiciler duygulu ve keyifli anlar yaşadılar.

 TÜRKİYE-AZERBAYCAN KARDEŞLİĞİ SAHNEDE BULUŞTU

Tarihten gelen kardeşlik bağlarıyla, aynı tarihi, kültürü, destanları, kahramanlıkları, acıları ve zaferleri beraber  yaşayan, “Bir Millet İki Devlet”in hikâyesi “Kardeşlik Destanı”yla sahneye taşındı.

Kardeşlik Destanı Tiyatral Dans Gösterisi, Türkiye ve Azerbaycan haklarının Nuh tufanından Nevruz’a, destanlardan kahramanlara, ozanlardan şairlere, acılardan zaferlere ortak bağlarına görkemli bir yolculuk niteliğinde sunuldu.

Dede Korkut’un gözünden, Boğaçhan Hikayesi’nden ilk kadın kaan Tomris Hatun’a, Alparslan’dan Cevanşir’e, Mehmet Akif’ten Ahmet Cevad’a, Aşık Veysel’den Şehriyar Hare Bülbül Destanı’na “Bir Millet İki Devlet”in hikayesi 22 Ekim’de ilk kez Ankara’da izleyici ile buluşarak tarihe önemli bir not düşmüş oldu.

Türkiye ve Azerbaycan’dan 100 muhteşem sanatçı kadrosunun sahne aldığı gösteri, 5 yıl süreyle yoğun bir çalışmanın ürünüydü.  12 farklı hikâyenin anlatıldığı, 2 perdeden oluşan toplam 90 dakika süren gösteri, tiyatro ve dansın buluştuğu tam bir görsel şölen tadında yaşandı.

Halk yaratıcılığı örnekleri, ozan-âşık sanatı, destanlar, müzik folkloru, tasavvuf, tarihsel kahramanlıklar ve yardımlaşmalar ile Azerbaycan-Türkiye ortak değerlerini odak noktasına alan gösteri, iki kardeş ülkenin kültürel zenginliklerini harmanlayarak görsel sanatların en etkili metotları ile izleyiciyle buluştu.

 Değerli hemşerimiz, kültürümüzün yılmaz elçisi, folklorumuzun unutulmaz dansçısı Serhat Turak, 5 yıldır azimle ve kararlılıkla çalışarak böylesi muhteşem bir organizasyonu hayata geçirmiş oldu. Kendisini yürekten kutluyoruz. Başarılarının daim olmasını diliyoruz.

En kıza zamanda Ankara’da ilki sergilenen  “Kardeşlik Destanı Tiyatral Dans Gösterisi“nin Iğdır’da da sergilenmesini arzu ediyoruz.  

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası