IĞDIR EHLİBEYT ALİMLERİ DERNEĞİ'NDEN "KUTLU DOĞUM VE VAHDET HAFTASI" ETKİNLİĞİ

Tarih : 2021-10-26 / Kategori : Genel Haber

IĞDIR EHLİBEYT ALİMLERİ DERNEĞİ'NDEN

       Iğdır Ehli Beyt Alimleri Derneği tarafından Hz. Resulullah (s.a.a.) ve İmam Cafer-i Sadık (a.s.)’ın doğumları ve “Vahdet Haftası” münasebetiyle bir program gerçekleştirildi.

            Iğdır Üniversitesi  Karaağaç kampusu  salonunda gerçekleştirilen programda Hz.  Resulullah’ın (s.a.a.) ve İmam Cafer-i Sadık’ın (a.s.) hayatından kesitlerin yanı sıra Müslümanlar arası “Vahdet” konusu anlatıldı.
             Program saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ve kuran-ı Kerim tilavatiyle başladı.. Ardından konuşan Iğdır Ehli Beyt Alimleri derneği başkanı Zeki Tumay, program hakkında bilgi vererek,Peygamberimizin emirleri doğrultusunda İslam alemi birlik ve berberliğini sağlamalıdır Hz. Resulullah doğum gününün bütün Müslümanlar için önemli bir gün olduğunu ve  O’nun ümmeti olan Müslümanların yine O’nun dirilten mesajları etrafında vahdet yapmasının önemle vurgulanması gerektiğini,”söyledi.
        Iğdır Üniversitesi Caferilik  uygulama ve araştırma merkezi  başkanı Öğretim görevlisi Alaaddin Yanardağ’ın Moderatörlüğünü yaptığı programda Iğdır il müftüsü Dr. İrfan Açık,On4 tv yönetim kurulu üyesi ve Genel yayın yönetmeni Hürriyet Varol,Iğdır Üniversitesi İlahiyat fakültesi Din Felsefesi öğretim üyesi Doç.Dr.Hasan Ocak  yaptıkları konuşmalarda  peygamber efendimizin özelliğinde birlik ve beraberlikten bahsederek şu görüşlere yer verdiler.:”Müslümanlar birlik olmalı  birlik ve beraberliklerini  her şart ve alanda korumalıdırlar.Bugün müslümanım adı altında Müslümanlıkla alakası olmayan guruplar İslamiyet’e zarar veriyor.
           Peygamberimiz cahiliye döneminde gelmiştir. Farklı inanç, ırk ,dili olan insanlara İslamiyet’i anlatmış farklı insanları birleştirmiştir.Bugün insanları, farklı ,ırk, mezhep, dil üzerinden ayrıştırıyorlar. Bize insanların dili, ırkı değil İslam kimliği lazımdır. Eğer bir insan İslam kimliğine sahipse  o insan kardeşimizdir. İçinde yaşadığım kirizleri aşmanın tek yolu İslam kimliği içinde olmamızdır. Bugün Anadolu’muza bölgemizden komşularımızdan insanlar kaçıp geliyor. Bizlerde onlara sahip çıkıyoruz. Başı sıkışan bize koşuyor. Anadolu insanı bu insanları İslami kimlikleri ile insan oldukları için kabul ediyorlar sahip çıkıyorlar. Bunun için birliğimizi koruyacak İslam kimliği ile herkesi kardeş olarak göreceğiz .Allah’ın emirlerine uyumalıyız özellikle namaz’ı ihmal etmemeliğiz. Namaz dinin direğidir. Namaz kılan her insan ne olursa olsun hangi mezhep ve ırktan olursa olsun kardeşimizdir..Birlik beraberlik içinde olmalıyız.Çünkü düşmanlarımız çoktur. Peygamberimiz insanları kötülüklerden temizlemek Allah yoluna hak din islama çağırmak için gelmiştir. Peygamberimiz insanları birliğe vahdete  çağırmıştır. İnsanlar İslam öncesinde düşmandılar. İslam sonrasında kardeş oldular. Bugün İslam alemi peygamberimizin emirlerinden uzaklaştıkları için kötü durumdadırlar. İslamiyet ten Allahın emirlerinden uzaklaşan toplum düşmanların maşası olur.Müslüman’ım diyen herkes mezhebi,ırkı ne olursa olsun İslam’da birleşmeli birlik olmalıdır”.
             Programa protokol üyeleri  çok sayıda vatandaş katıldı. Program sonrası katılımcılara karanfil dağıtıldı.  Haber: Oğuzhan Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.