EMNİYETTEN ÖĞRENCİLERE ÇANAKKALE GEZİSİ

Tarih : 2021-11-18 / Kategori : Gündem

EMNİYETTEN ÖĞRENCİLERE ÇANAKKALE GEZİSİ

                 Iğdır Emniyet Müdürlüğü 18 üniversite öğrencisini Çanakkale gezisine gönderdi.
               

  Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, il merkezinde öğrenim gören 18 Üniversite öğrencisini "Bilgilendirme ve Önleme" faaliyetleri kapsamında Çanakkale gezisine gönderdi.
              Gezinin amacının ülkenin kuruluşunda önemli bir zafer kazanan Çanakkale şehitlerinin bıraktığı Milli Mücadele mirasının yerinde incelenip, gençlerin gelecekte ailesine ve topluma faydalı, rasyonel, milli değerlere sahip bir şekilde kişilik kazanmasının amaçlandığı öğrenildi.
                18 öğrenci bir minibüsle Çanakkale gezisi için Iğdır Polis Evi önünden uğurlandı.
             Öğrencilerden Şervan Bozkurt,”Iğdır Emniyet Müdürlüğünün bilgilendirme ve önleme faaliyetleri büro amirliğinin bize sunduğu bu gezi imkânı için çok mutluyuz. Teşekkür ederim.”dedi.
Nursel can Aşar isimli öğrencide,”Emniyetin ve okulumuzun bize sunduğu bu Çanakkale gezisine katılacağım Çanakkale gezisine katılacağım için çok mutluyum. Çünkü dedelerimizin bizim için savaştığı toprakları göreceğim o şehri bizim için manevi değerlerini göreceğim. Bununla birlikte topraktan kan kokusunu alacağız. Bayrağımızdaki, kanı iliklerimize kadar hissedeceğiz. Bu yüzden çok mutluyum. Herkese teşekkür ediyorum.
             Aykut Dağlıoğlu isimli öğrencide,”Çanakkale gezisine ilk defa katılıyorum daha önce hiç görmemiştim. Iğdır Emniyet müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Orada yapılan kahramanlıkları yapılan savaşları göreceğiz. Çok heyecanlıyım içim içime sığmıyor.”teşekkür ederimi emniyetimize ”şeklinde konuştu.
               Iğdır Üniversitesi Dr.öğretim görevlisi Belkıs Mucayiğit,Iğdır Emniyet Müdürlüğü ve Iğdır Üniversitesi iş birliği ile hazırlan Çanakkale ve İstanbul gezisi için görevlendirildim.Bu projede amacımız Gençlerimizin  Çanakkale ruhunu yaşamaları Çanakkale savaşının bilincine varmaları atalarını  yerinde tanımalarıdır.Gençlerimizin bu anlamda duygularını yerinde yaşamalarını sağlayacağız. ”dedi. Öğrenciler daha sonra minibüsle yola çıktılar. Haber: Oğuzhan Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.