İLİMİZDE TÜRK BİRLİĞİ FUTBOL TURNUVASI DÜZENLENDİ

Tarih : 2021-11-19 / Kategori : Gündem

İLİMİZDE  TÜRK BİRLİĞİ FUTBOL TURNUVASI DÜZENLENDİ

          İlimizde faaliyet gösteren  Iğdır Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından Türk Birliği futbol turnuvası düzenlendi.
Iğdır Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu başkanı Filit Yıldırım, tarafından ilimize davet edilen Azerbaycan’dan  gelen 160  kişilik futbol okulu öğrencisinin katıldığı Türk birliği kardeşlik futbol turnuvası ilimizde başladı.

               Iğdır semt sahasında yapılan  futbol turnuvasına 300’e yakın 14-15 yaş gurubu futbolcu katılıyor.
               Iğdır Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu başkanı Filit Yıldırım,”Kardeş ülke Azerbaycan futbolcularını davet ettik amacımız iki ülke çocukları kaynaşsın biri birimiz tanısınlar bir turnuva adı altında yapacağız. Futbol kaynaştırma dır bir düdükle 300 kişiyi bir araya topladık. Katılım sağlayan arkadaşlara teşekkür ediyoruz. İnşallah gelecekte diğer Türk cumhuriyetleriyle aynı turnuvaları yaparız.5 gün sürecek.
               Azerbaycan’dan gelen Bakü şehri Vatan spor okulu başkanı Nadir Mustafayev’de “13-14 yaş arası futbolcularla davet edildik bu dostluk kardeşlik her zaman devam etsin. Burada olmaktan dolayı mutluyuz. Ve çalışalım ki bu turnuva geleneksel olsun. Karabağ zaferinin birinci yıl dönümüdür çok sağ olsunlar ki bu turnuvayı yapıp bizi davet edipler.”şeklinde konuştu.
               Fenerbahçe futbol kulübü başkanı Kamil Kuas,”Bizim davetimiz üzerine Azerbaycan futbol okulları buraya geldiler katılım sağladılar. İnşallah diğer Türk devletleriyle de bir turnuva düzenlenir”dedi.
      Bakü olimpiyat futbol okulu başkanı Gıyas Necefov’da  “Teşekkür ediyorum bu güzel turnuvaya davet edildiğim için. Bu bizim pandemiden sonra ilk turnuvamızdır. Kardeş Iğdır da çocuklarla futbol oynuyoruz. Bu kardeşliğimizin göstergesidir. İnşallah bu turnuva devamlı olur. Kazakistan'dan Özbekistan’dan Kırgızistan’dan Türk cumhuriyetlerinden de futbolcular gelirse güzel olur. Kardeşliğimiz gelişir.”dedi.          
Futbolcularda böyle bir turnuva düzenlendiği için mutlu olduklarını belirttiler.
Haber: Oğuzhan  Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası