SEVGİ UYANSIN

Tarih : 2021-11-22 / Kategori : Kültür & Sanat

SEVGİ UYANSIN

67 Yıldır yayın akışını aralıksız sürdüren Yeşil Iğdır Gazetesinin yayın kurulunda yer alan Şair ve Yazar Ağabeyimiz Emir Şıktaş’ın ilk şiir kitabı okuyucuları ile buluştu.

 

Merhum Babamız H. Salih Şıktaş yıllarca yönettiği Yeşil Iğdır gazetesinde, köşe yazılarının yanı sıra meramını, toplumsal sorunları, olumsuzlukların giderilmesi talebini şiirleri ile ifade ederdi. Rahmeti Rahman’a kavuşmadan önce Şair oğlu Emir Şıktaş  tarafından derlenen şiirleri kitap haline getirilmişti. Yazar, Gazeteci, Şair Salihler’in “Dert Ehli” isimli şiir kitabı ailemizin ilk şiir kitabıydı.

İkincisi şair Babamızın şair oğlu Emir Şıktaş tarafından okuyucusu ile buluşturuldu.

Sevgili Ağabeyimiz Emir Şıktaş’ın şiirlerinden oluşan “SEVGİ UYANSIN” isimli şiir kitabı Platanus Publishing yayın evi tarafından yayınlanmış ve yayın evlerinde satışa sunulmuştur.

SEVGİ UYANSIN isimli şiir kitabını Ata ocağına armağan eden ağabeyim şöyle dedi: “Bu ilk kitabım, ikincisi ve üçüncüsü de baskı aşamasında. İkinci kitabımın ismi SİYAH GÖZLERİN ve üçüncü kitabımın ismi de YAŞANANLAR KALDI HATIRALARDA ismi ile yayınlanacaktır. Şiirlerimde Vatan, Bayrak, Türklük, Iğdır, Ağrı dağı, Aras nehri sevdası, aşkı, sevgiyi, hoşgörüyü, özlemi, hasreti ifade eden mısralar yer alırken, ülkeme, şehrime, şehrimin değerlerine olan sevgimin de şiirlerime yansıması kaçınılmaz olmuştur. Yöremizin tanınması düşüncesi ile şiirlerimde ağırlık kültürümüz ve tanıtmaya çalıştığımız değerlerimiz Ağrı dağı, Aras nehri, Tekelti dağı, tarihi koç başlı mezar taşları, kervansaray, kümbetler, doğal güzellikler vd. tarihi miraslarımız, tarihi yerlerimizdir.” dedi.

Sevgili ağabeyimi okuyucusu ile buluşturduğu şiir kitabından ötürü tebrik ediyorum.

Umarım daha güzel çalışmalarla halkımızın huzuruna çıkar ve eserleri ile okuyucularına keyifli anlar yaşatır. 
Haber: Oğuzhan Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası