Üniversite İhtisaslaşma Alanında Çalışmalarına Devam Ediyor

Tarih : 2021-12-01 / Kategori : Eğitim

Üniversite İhtisaslaşma Alanında Çalışmalarına Devam Ediyor

Iğdır Üniversitesi, ihtisaslaşma programı kapsamında “Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler’’ alanında çalışmalarına devam ediyor.
 
Bu çalışmalar doğrultusunda Üniversite  Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır’ın önde gelen tarımsal üreticilerinden Hatip Temiz’i misafir ederek ‘’Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler’’ yetiştirme konusunda iş birliği sağlamak amacıyla bir görüşmede bulundu.
 

Tarımsal Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Eren Özden’in de katıldığı görüşmede Iğdır ilinde geçmişten günümüze kadar kullanılan gerek yerel tohumların gerekse potansiyeli yüksek yabani türlerin yetiştirilmesi için yapılacak ortak projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Iğdır’ın büyük üreticileri ile protokoller imzalayarak ekonomik değeri yüksek olan birçok ürünün yetiştirilmesini planladıklarını belirten Rektör Alma, planlanan projelerin hayata geçirilmesinin hem bölgenin potansiyelini ortaya çıkarması hem de bölgeye uzun vadeli katkı sağlaması açısından çok önemli olduğunu ifade etti. Rektör Alma ayrıca Iğdır’ın önemli tarımsal üreticileri ile görüşmelerin devam edeceğini ve yakın zamanlarda somut adımların atılacağını vurguladı.

Görüşme, karşılıklı başarı ve iyi niyet dileklerinin ardından sona erdi.
Haber: Ebulfez Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.