SERKA, Fuarı’nda yöresel ürünler tanıtıldı

Tarih : 2021-12-03 / Kategori : Kültür & Sanat

SERKA, Fuarı’nda  yöresel ürünler tanıtıldı

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ,  Helal Fuarı’nda Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerimizin yöresel ürünlerini stantlarda tanıttı. 
 

25-28 Kasım günlerinde Discover Event organizatörlüğünde düzenlenen Fuar İstanbul Kongre Merkezi’nde yapıldı.
Fuar, İslami Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT), İslam Ülkeleri Standartları ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) işbirliği ile Ticaret Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen fuarı 35 bin kişi  ziyaret etti.
Fuara, Serhat Kalkınma Ajansı da bölgenin yöresel ürünleriyle stantlardaki yerini aldı. 
Fuarda, yöresel ürünlerden reçel, salça, bal, turşu, kaşar ve çeçil peyniri, kara kovan balı olmak üzere bölgeye ait birçok ürün sergilendi. SERKA standını ziyaret eden katılımcılar, hem yöresel ürünlerden tattı hem de alışveriş yaptı. Türkiye’nin hedefi 7 trilyon dolara çıkması beklenen sektörden daha fazla pay alabilmek. 
Son dönemlerde giderek gelişen Helal Gıda Sektörü trilyon dolarlık büyüklüğe ulaştı. Türkiye ise, hızla büyüyen sektörde önemli bir merkez olma yolunda. Ajans ise, bölgede üretilen yöresel ürünlerin körfez ülkeleri üzerinden pazarlara ulaşmasını amaçlıyor.  
Bu yıl 7’incisi düzenlenen Dünya Helal Zirvesi ve bu kapsamda yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Expo Fuarı, uluslararası bir platform oluşturmasıyla fırsatı yaratarak dünyanın en büyük uluslararası zirvelerinden biri olmayı hedefliyor.
Haber: Oğuzhan Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası