Rektör Yardımcısı Demirtaş ÜNİDAP Hazırlık Toplantısı’na Katıldı

Tarih : 2021-12-06 / Kategori : Eğitim

Rektör Yardımcısı Demirtaş ÜNİDAP Hazırlık Toplantısı’na Katıldı

Iğdır Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Demirtaş, ÜNİDAP Dönem Başkanlığını yürüten Atatürk Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ÜNİDAP (DAP Üniversiteler Birliği)  istişare toplantısına katıldı.
 
 

Programa, Iğdır Üniversitesini temsilen katılan Rektör Vekili Prof. Dr. İbrahim Demirtaş’ın yanı sıra ev sahibi Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve diğer üye Üniversitelerin Rektörleri katıldı.

DAP Bölgesinin kalkınma çabalarını akademik düzeyde desteklemek ve akademik bilgi ve tecrübeyi, sahada kalkınma çabaları ile birleştirmek üzere kurulan DAP Üniversiteler Birliğinin düzenlediği toplantıda “Bölgesel Kalkınma ve Üniversitelerin Rolü” teması ile üniversitelerin bu kapsamda yürütmekte oldukları faaliyetler ele alındı. 

Birçok konuda toplumun önünü açacak çalışmalar yapma ve etkin bir iş birliği mekanizması oluşturmak amacıyla düzenlenen toplantıda; tarım ve hayvancılık, sanayi, beşeri-sosyal sermaye ve sosyal altyapı, kurumsal kapasite, altyapı ve çevre konularına değinilerek bu konularla ilgili üniversitelerle yapılan iş birliğinin önemine vurgu yapıldı.
Haber; Oğuzhan Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası