Gündüz İsmailov’dan Özgündüz’e Ziyaret

Tarih : 2021-12-07 / Kategori : Genel Haber

Gündüz İsmailov’dan Özgündüz’e Ziyaret

Azerbaycan Devleti Dini Kurumlardan Sorumlu Bakan Yardımcısı Gündüz İsmailov, İlahiyat Enstitüsü Rektörü Akil Şirinov ve  Azerbaycan İstanbul Konsolosu Zaur Allahverdizade Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’ü makamında ziyaret etti. 

 

İsmailov ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan Özgündüz’e misafirperverliği için teşekkür eden İsmailov; “Öncelikle size Karabağ savaşı döneminde verdiğiniz destekler için çok teşekkür ediyoruz. Siz zaten Azerbaycan’da tanınıyordunuz. Ama sizin Karabağ savaşında vermiş olduğunuz destekler sebebiyle sizi artık Azerbaycan’da tanımayan kalmamıştır.” dedi. 

Özgündüz heyete “hoş geldiniz” diyerek heyeti ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Özgündüz; “Hepinize çok teşekkür ederim. Biz hiçbir şey yapmadık, asıl sizleri kutlamak istiyorum ki Karabağ muharebesine can ve baş koydunuz. 10 Kasım’a kadar başımız hep aşağıdaydı ancak Karabağ zaferinden sonra başımız dik olmuştur. Şuşa’nın alındığını gün benim en mutlu günüm oldu. Şuşa’nın azad edilmesi, tıpkı bizim milli mücadelemizde İzmir’imizin kurtuluşu gibidir. Çok şükür ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletiyle bu meselede tam destek göstermiştir. Allah bu günlerimizi aratmasın inşallah.” dedi. 

Görüşmenin sonunda karşılıklı hediye takdimi yapılarak anı fotoğrafı çekildi.

Hediye takdiminin ardından heyet Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi’ni ziyaret etti. ZCKM’nin güncel durumu ve devam eden çalışmalar hakkında bilgiler alan heyet ZCKM’nin bir an önce tamamlanarak ibadete açılmasını temenni ettiler. 

Görüşmede Zeynebiye Camii İmamı Ehed Talan, Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi Proje Müdürü Ali Demirtekin ve Haydar Aliyev Azerbaycan Okulu Müdürü Muhammed Karasu hazır bulundu. Haber: Oğuzhan Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.