Iğdır Üniversitesine Anlamlı Ziyaret

Tarih : 2021-12-07 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesine  Anlamlı Ziyaret

İlimiz Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim ve eşi Hatice Sarıibrahim, Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde kurulan KADES standını ziyaret etti. 
 

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için İçişleri Bakanlığı tarafından kullanıma sunulan Kadın Acil Destek Uygulamasının (KADES) öğrencilere tanıtılarak bilgi verildi.
(KADES) Tanıtım standını ziyaret eden İlimiz Valisi Sarıibrahim, kadınlara yönelik şiddetin bertaraf edilmesi için bu tür çalışmaların çok önemli olduğunu söyledi.
KADES’e TC kimlik numarası ile kayıt olunabileceğini ve sadece kadınların uygulamayı edinebileceğinin altını çizen Vali Sarıibrahim, toplumun her kesiminin yardımıyla kadına yönelik şiddet konusunda dünyaya örnek olunması gerektiğini belirtti.
       (KADES) Stantında konuşan  Iğdır Üniversitesi  Rektörü  Alma ise “Şiddet toplumumuzun kanayan bir yarasıdır, bunun bertaraf edilmesi noktasında yürütülen çalışmalar toplumumuza örnek olacak bir şekilde inşallah iyi bir noktaya getirilecek.
Ülkemizde kadına yönelik şiddetin insanı bir tarafı söz konusu değil, özelde kadına şiddet diyoruz genelde de şiddetin toplumumuzun üzerinden kaldırılmasında bu çalışmaların çok önemli olduğu düşüncesindeyiz” diye konuştu. Haber: Oğuzhan Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.