İhtisas Üniversitesi Yol Haritasının Belirlenmesi için toplandı

Tarih : 2021-12-07 / Kategori : Eğitim

İhtisas Üniversitesi Yol Haritasının  Belirlenmesi için toplandı

Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş, tarım, gıda ve sağlık alanlarında çalışmaları bulunan akademik personeller ile geniş çaplı toplantı yaptı.
 

Iğdır Üniversitesi, ‘’Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler’’ alanında ihtisas üniversitesi olarak programa dâhil edilmesinin ardından çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü Mediko-Sosyal Binası 8 Eylül Şehitleri Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda, tarım, gıda ve sağlık alanlarındaki akademisyenlerimizin yaptıkları çalışmalar değerlendirilirken yeni görev dağılımları yapıldı.
Yapılan Toplantıda konuşan Üniversite  Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, üniversitelerin amacının eğitim-öğretim, AR-GE ve bölgesel kalkınma olduğunu belirtirken ihtisas alanımızın çok yönlü olduğunu ve sağlıkçılar, ziraatçılar, mühendisler gibi birçok alanı kapsadığını ifade etti. 
Bundan dolayı yapılacak projelerde ortak çalışmalarının önemini vurgulayan Rektör Alma, akademisyenlerimizden aldıkları görevlerle ilgili projeleri en kısa zamanda sunmalarını istedi. Rektör Alma ayrıca Iğdır’ın büyük üreticileri ile görüşmeler gerçekleştirdiğini ve akademisyenlerimizin projeleri ile onların tarlalarını kullanarak katma değeri yüksek, Türkiye’nin ihtiyacı olan ürünleri yetiştirme amacında olduklarını vurguladı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş ise İhtisas Üniversitesi olmamız ek bütçe ve ihtisas alanımızda ek kadro gibi avantajları olduğunu, bunları değerlendirerek Üniversitemizi geliştirmemiz gerektiğini ifade etti. Haber: Oğuzhan Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.