Iğdır Üniversitesin’ de Yunus Emre’yi Anma Paneli Düzenlendi

Tarih : 2021-12-08 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesin’ de Yunus Emre’yi Anma Paneli Düzenlendi

Iğdır Üniversitesi  Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda, Türk Dili ve Kültürünün en önemli şahsiyetlerinden olan “Yunus Emre’yi Anma” konulu panel düzenledi.
 
 

Iğdır Üniversitesi, Iğdır Halk Eğitim Merkezi ve Iğdır Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan panele, Üniversite  Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır İl Emniyet Müdürü Dr. Oğuzhan Yonca, akademisyenlerimiz, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Iğdır Üniversitesi  Yunus Emre´yi tanımak ve tanıtmak, genç nesillerimize Yunus Emre´nin sahip olduğu hoşgörü, kardeşlik, barış gibi özellikleri anlatmak amacıyla panel düzenlendi.
Yunus Emre’nin tüm insanlığın ortak bir değeri olduğunun vurgulandığı panelin başkanlığını Iğdır Halk Eğitim Merkezi Müdürü Musa Ölmez yaptı.
İlk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan panel, Üniversitemiz akademisyenleri Dr. Öğr. Üyesi Türkan Arık “Yunus Emre’nin Döneminde Anadolu’da Siyasi Durum”, Dr. Öğr. Üyesi İsmail Abalı “Yunus Emre’nin Şiirlerinde Halk Kültürü”, Prof. Dr. Murat Ali Karavelioğlu ise “Yunus Emre’nin Düşünce Dünyasından Günümüze Yansımalar” konularına değinmeleri ile devam etti. Yapılan konuşmaların ardından “Yunus Şiirleri” ve “Yunus İlahileri” dinleyicilere sunuldu. Son olarak Rektör Alma ve Emniyet Müdürü Yonca tarafından panelistlere hediye ve teşekkür belgesi takdim edilmesi ile program sona erdi. Haber: Oğuzhan Şıktaş

Foto Galeri
Iğdır Üniversitesin’ de Yunus Emre’yi Anma Paneli Düzenlendi Iğdır Üniversitesin’ de Yunus Emre’yi Anma Paneli Düzenlendi

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.