KAZAKİSTAN’da YAŞANANLAR TÜRK TOPLUMU İÇİN BÜYÜK BİR DARBEDİR

Tarih : 2022-01-11 / Kategori : Genel Haber

KAZAKİSTAN’da YAŞANANLAR TÜRK TOPLUMU İÇİN BÜYÜK BİR DARBEDİR

Türk dünyasının büyük şairi Ahmed Javad'ın torununun oğlu: ‘Kazakistan’da yaşananlar Türk toplumu için büyük bir darbedir’

 

Kazakistan’a yapılan müdahaleye ilişkin Akit’e değerlendirmede bulunan Türk dünyasının büyük şairi Ahmed Javad'ın torununun oğlu, Türk Aksakallılar Birliği'nin (TAİB) onursal üyesi Javad Akhunzadeh, “Bu Türk toplumu için büyük bir darbedir” dedi.

“Bir Türk olarak kardeş Kazakistan'daki vahşet beni üzüyor. Bu Türk toplumuna büyük bir darbedir ve onu zayıflatmaya yöneliktir” ifadelerini kullanan Javad Akhunzadeh, “Kazakistan'da kardeş katliamı yaşandığı için çok üzgünüm. Bu dehşetleri dışarıdan izlemek insana ahlaki ve psikolojik bir darbedir. Bizi üzüyor. Kazakistan’daki provokasyonun, Türk toplumuna karşı son yıllarda büyüyen daha büyük bir planın parçası olduğunu düşünüyorum. Türk Devletleri Teşkilatı'nın son toplantısından sonra yaşananlar da Türk dünyasına yönelik saldırı kuşkularını artırmaktadır” şeklinde konuştu.

“Türk Devletleri Teşkilatı Kazakistan’ın yanında olmalı”

Javad Ahundzadeh, Kazak Türklerinin bu çirkin ve iğrenç oyunların kurbanı olmaması gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Türk Devletleri Teşkilatı'nın tamamen Kazakistan'ın yanında olması gerektiğine şüphe yoktur. Kazak kardeşlerimizin bu zor dönemden bembeyaz bir yüz ve onurla çıkacağına inanıyorum”

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.