ZENGEZUR KORİDORUYLA BİRLİKTE ALİCAN KAPISI DA AÇILIYOR

Tarih : 2022-01-15 / Kategori : Gündem

ZENGEZUR KORİDORUYLA BİRLİKTE ALİCAN KAPISI DA AÇILIYOR

Türkiye'nin Ermenistan Özel Temsilcisi Büyükelçi Serdar Kılıç ile Ermenistan'ın özel temsilcisi Rubin Rubinyan, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi konusunu ele almak üzere bir araya geldi. 13 yıl sonra gerçekleştirilen görüşmeye Moskova ev sahipliği yaparken, diplomatik kaynaklar kritik görüşmenin 1,5 saat sürdüğünü açıkladı. 

TürkiyeErmenistan ilişkilerinin düzeltilme kapsamında iki ülke tarafından atanan özel temsilciler Serdar Kılıç ve Rubin Rubinyan dün Rusya’nın başkenti Moskova’da Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın resepsiyon binasında ilk kez yüz yüze geldi.  Diplomatik kaynaklar kritik görüşmenin 1,5 saat sürdüğünü açıkladı. 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: MÜZAKERELER ÖN ŞART OLMAKSIZIN DEVAM EDECEK

Dışişleri Bakanlığı'ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeleri yer verildi;

"Türkiye ile Ermenistan arasındaki Normalleşme süreci Özel Temsilcileri Büyükelçi Serdar Kılıç ve Ermenistan Parlamento Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan 14 Ocak 2022 tarihinde Moskova’da bir araya gelmiştir.

Özel Temsilciler, olumlu ve yapıcı bir atmosferde gerçekleşen bu ilk görüşmelerinde, Türkiye ve Ermenistan arasında diyalog yoluyla yürütülecek normalleşme sürecine yönelik olarak ön görüş alışverişinde bulunmuşlardır. Taraflar, müzakereleri tam normalleşme hedefiyle ön şart olmaksızın sürdürme hususunda mutabık kalmışlardır.

Görüşmelerin hızlı bir şekilde devam etmesi ve yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre Nisan, Mayıs ayına kadar Alican Kapısının açılacağı söylenmektedir.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.