Cennetabat köyün’de Akıllı Okul Projesi Hayata Geçti

Tarih : 2022-01-28 / Kategori : Genel Haber

Cennetabat köyün’de Akıllı  Okul Projesi Hayata Geçti

Karakoyunlu ilçesine bağlı Cennetabat köyünde yıllardır atıl durumda kalan tarihi okul yeniden hizmete kazandırıldı.
 

Yıllarca birçok öğrencinin öğrenim gördüğü taş bina, öğrenci yetersizliği ve sonradan yapılan ortaokul binasının kullanılması nedeniyle kömürlük ve depo olarak kullanılmaya başlanmıştı.
Almanya’da  ikamet eden işadamı, Behçet Pamuk, öncülüğünde bu tarihi binanın yok olması için bir proje çalışma başlattı.
İş Adamı Behçet Pamuk; Cennetabat köyümüzde bulunan tarihi değeri büyük olan okulumuzun yeni bir proje ile ayakta tutmaya çalışacağız. Yapacağımız bu çalışma ile tarihimize sahip çıkıyoruz. Ağrı Dağı eteklerinden getirilmiş volkanik taşlarla yapılmış bu bina hepimizin yaşayan tarihidir. Bizler bu çalışmaya başlarken, okulumuzun tamiri ve modernizasyonunu birlikte yürüterekten farkındalık yaratmayı hedefledik. Şöyle ki, okulumuzun çatısına yerleştireceğimiz güneş enerjisi kolektörleri sayesinde okulumuz kendi elektriğini kendisi üretmiş olacak. Bununla kalmayıp, köyün iki camisinin ve aşevinin elektrik ihtiyacını da buradan karşılamayı hedeflemekteyiz. Ayrıca Isı Pompası sayesinde, okulumuzun kalorifer sistemini en son modern şekle getireceğiz. Bütün bunları gerçekleştirirken hem devletimize ileriki süreçte herhangi bir enerji ve ısınma konularında masraf açmamayı hem de 100% çevre dostu bir okula sahip olmayı başaracağız. Bütün bunlar bizden sonraki çalışmalara da örnek olacaktır.
Bütün bunlara ilaveten, köylerimizde yaşanan göç sorunları nedeniyle üzerine ölü toprağı serpilmiş bu yerlere canlılık ve Avrupa’da yaşayan tüm hemşerilerimize hatırlatma amacı gütmekteyiz. Kim bilir belki de bizden sonra başka çok daha güzel projeler başlayacak. Bu sayede köylerimiz yeniden çekim merkezi olacak.
Yardımlar konusunda ise bilgi veren Behçet Pamuk, şu an Almanya’da yasal olarak yardım kuruluşu kurma çalışmalarımız sürmekte. Bu tür kuruluşların kurulmasının önünde bir çok yasal prosedür olmasından ötürü zamana ihtiyacımız var. Ancak beri taraftan çalışmalar hızla devam ettiğinden geçici olarak şahsım adına banka hesabı açtık. Şimdiye kadar maddi ve manevi olarak insanımızın teveccühüne mazhar olduk. Birçok yerden yardımlar almaktayız. Birçok insanımızda yardım sözünde bulunmuşlardır. İnanıyorum ki, birçok insanımızın da daha haberi yok. Allah hepsinden razı olsun. Bizlerde şeffaf olma adına her gün yardım yapanların listesini açıklıyoruz.  
Son olarak, biz bu hareketi Cennetabat köyünden başlattık, inşallah bu hareket tüm ülkemize yayılır. Doğduğumuz topraklara, ata ocağımıza boyun borcumuzu yerine getirmek istiyoruz. Yardım yapan, hayır dua da bulunan bütün herkesten Allah razı olsun.    Haber: Ebulfez Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.