ARKOZ VE EMİN UÇAR

Tarih : 2022-02-10 / Kategori : Gündem

ARKOZ VE EMİN UÇAR

Bölgenin kalkınması için bölge dinamiklerinin beldelerine yatırım yapması tartışılmaz bir gerçektir.

İş dünyasında büyüyen, kazanımlarını bölgesinin kalkınması için yatırıma dönüştüren vatan sevdalısı kişiler; istihdam sağlayarak bölge halkına hem güven verirler hem de şehirlerinin kalkınmasını sağlarlar.

Çevremizde bu düşüncede olan kişileri gördüğümüzde şüphesiz ki hepimiz mutlu oluyoruz.

Doğubayazıtlı iş insanı Emin Uçar da doğunun en uç noktası Doğubayazıt’a, bölgenin en büyük fabrikasını kuran ve rol model olan bir yatırımcı iş insanıdır.

Gerek Devletimizin teşvikleri gerekse de kredilerle finanse edilerek yatırımı bitirilen Arkoz Madencilik A.Ş. Ağrı Çimento Fabrikası geçtiğimiz yıllarda üretime  başladığında bölgeye ciddi manada bir referans oluşturdu.

Doğubayazıtlı iş insanları gerek Iğdır’a ve gerekse Doğubayazıt’a yatırım yaparak fabrikalar kurmaya başladılar. Bildiğim kadarıyla fizibilite aşamasında olan birçok yatırımcı da fabrika kurma aşamasındadırlar.

İş insanı Emin Uçar ile yıllar önce Nahçivan’da tanışmıştım. 1999’lı yıllarda inşaat işleri yapıyordu. Daha sonra Nahçivan’da kurduğu Gemikaya firması ile inşaat, gıda, turizm, alt yapı, üst yapı işleri yapmaya başladı. Dev projelere imza attı. Devam eden süreçte mobilya, mermer üzerine çeşitli fabrikalar kurdu.

Nahcıvan Ali Meclis Başkanı Sayın Vasıf Talıbov’u ziyarete gittiğimde, Ali Meclisin içinde tamirat vardı.  Sayın Talıbov ile Ali Meclis'te yapılan işleri gezerken, Emin Uçar’ı ilk olarak orada görmüştüm.  Azimle çalışmaya devam etti. Yatırımları büyüdü ve Nahçivan’ın dışına taştı. Bakü’de, Gürcistan’da, Çekya'da, Rusya'da Türkiye’de çeşitli yatırımlar yapmaya başladı. Zaman zaman Nahçivan’a gittiğimde denk gelince hasbihal ederiz.

ARKOZ Madencilik A.Ş. unvanıyla Doğubayazıt ilçesinde yatırım yapmaya başladı. Devasa bir çimento fabrikası kurdu böylesi bir yatırım söylemesi kolay yapması zor bir iştir. Yüzlerce çalışanı, bölgeye sağladığı ekonomik girdi, yatırımcıları teşvik edecek bir hamle olması bakımından bölge halkının beğenisini kazandı.

Üretimini aralıksız devam ettiren Arkoz'un, çimento fabrikasının ürettiği ürün yapılan analizlerde mukavemeti en yüksek çimento olarak görüldü.

Bölgede inşaatçıların ve beton santrallerinin en çok tercih ettiği Ağrı Çimento, fiyat politikası bakımından bölgede nakliye farkı da göz önünde bulundurulduğu zaman daha uygun fiyata tüketicisiyle buluşuyor.

Emin Uçar mütevazi kişiliği ile bölgede sevilip sayılan bir iş insanıdır. Ülke genelinde birçok yerde yatırım yaparak istihdam sağlamaktadır.

Samsun’da Arkoz Gazbeton Fabrikası, Samsun Vezirköprü mermer taşı işletmeciliği, Diyadin traverten taşı işletmeciliği vb. Yatırımları ülke ekonomisine ve bulunduğu bölge insanına  istihdam sağlaması büyük bir emek ve azmin göstergesi.

Keşke bölgemizden çıkan iş insanları bölgelerini göz ardı etmeseler.

Erzurum, Kars, Ağrı, Van ve Iğdır’da ne kadar çok fabrika, yatırım olursa bölgemize o denli faydası vardır. Yapılacak her bir yatırım Doğu'nun makus talihini değiştirecek hamlelerdir.

Bu sebepten ötürü bölgemizde istihdam sağlayan, vatanına, bayrağına bağlı, milletini seven iş insanlarının varlığı her zaman bizler için bir güvence, bir varlık sebebidir.

Bu duygularla bölgemize yatırım yapan her bir iş insanını sevgiyle karşılamamız gerekmektedir. 

İş insanı Emin Uçar’ı bu vesileyle yaptığı güzel yatırımdan ötürü bir kez daha kutluyoruz. Yeni yatırımlarını heyecanla bekliyoruz.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.