DÜNYA AZERBAYCANLILARI ŞUŞA’DA BULUŞUYOR

Tarih : 2022-04-19 / Kategori : Gündem

DÜNYA AZERBAYCANLILARI ŞUŞA’DA BULUŞUYOR

Azerbaycan Respublikasının Diasporla İş Üzre Dövlet Komitesi’nin, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in tavsiyeleri üzere 5 yılda bir gerçekleştirdikleri “Dünya Azerbaycanlılarının V. Kurultayı” 20-25.04.2022 tarihleri arasında Azerbaycan Şuşa’da gerçekleştirilecektir.

 

Umummilli Lider Haydar Aliyev talimatları doğrultusunda kurulan Diaspora, kuruluşundan hemen sonra beş yılda bir dünya üzerinde yaşayan Azerbaycan kökenli kişilerden oluşan çok geniş bir kurultay gerçekleştirir ve burada ele alınan konular, gündeme gelen hadiseler, sunulan öneriler kitap haline getirilir. Dünya genelinde dağıtılır.

30 Yıldır Ermeni işgali altında olan ve sürekli diplomasi yolu ile çözüm isteyen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bardağı taşıran Ermenilere 44 günde derslerini vermiş ve işgal altındaki vatan topraklarını özgürlüğüne kavuşturmuştur.

Beşincisi yapılacak olan tarihi kurultayın Şuşa’da yapılıyor olması çok büyük bir anlam taşımakta, gurur vermektedir.

30 Yıllık esaretin ardından Türk Dünyasını Şuşa’da toplamak Türk Dünyası adına önemli bir mesaj, gurur verici bir hadisedir.

Bu gururu ilimizde bizlere yaşatan ve o toplantıya Iğdır’dan Cabbar Şıktaş ile Ziya Zakir Acar’ın da davet edilmesi bizleri ziyadesiyle onurlandırmıştır.

Kurultayın Türk Dünyasında hayırlara vesile olmasını dilerim.     Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası