RAMAZAN AMCA 40 YILDIR GÖRMEDİĞİ OĞLUNA KAVUŞMAYI BEKLİYOR

Tarih : 2022-05-06 / Kategori : Gündem

RAMAZAN AMCA 40 YILDIR GÖRMEDİĞİ OĞLUNA KAVUŞMAYI BEKLİYOR

Iğdır’ın Söğütlü Mahallesi sakinlerinden 70 yaşında ki Ramazan Avşar 40 yıl önce ayrıldığı Urfa nüfusuna kayıtlı eşinde kalan oğlunu, 40 yıl sonra bulabildi.

Hasta ve engelli 70 yaşında ki ramazan amca Söğütlü Mahallesinde metruk bir binada yaşam mücadelesi verirken Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim tarafından kiralanan tek odalı ve eşyalı bir eve yerleştirildi.

Cumhuriyet caddesi esnafının sevip saydığı, cadde esnafının Ramazan amcası gazetemiz sahibi Cabbar Şıktaş’a hayat hikayesini anlattı.

Ramazan amca 45 yıl önce Urfa nüfusuna kayıtlı bir hanımla evlendi. Bir yıl sonra Serkan Avşar isimli bir çocukları dünyaya geldi. Ramazan amca ve eşi çocukları 4 yaşındayken ayrıldılar. Eşi oğlunu alarak Urfa’ya gitti. Çocuğun annesi oğlu Serkan Avşar’ı kardeşinin üzerine yazdırdı ve Serkan yıllarca babası olarak dayısını bildi. Dayısı ölünce dayısının Alman uyruklu eşi Alman’ya da Serkan’a hayat hikayesini anlattı.

Serkan Avşar Türkiye’ye döndü ve babasının izini aramaya başladı.

Baba oğul yıllarca bir birilerini aramaya başladılar.

Serkan’ın babasından aldığı haber, babasının öldüğü yönündeydi.

Ancak kader bir tanıdık vasıtasıyla Baba Oğul’u buluşturdu.

Kuşadası’nda tercümanlık yapan Serkan Avşar babasıyla telefonda konuşmaya başladı.

Iğdır’a gelmek isteyen oğluna izin vermeyen Baba Ramazan Avşar şöyle dedi. “40 yıldır oğlumu görmüyorum. Iğdır’a gelmek istedi kalacak yerim olmadığı için izin vermedim. Şu anda burnumda tütüyor. Bir kaç güne ben geleceğim dedim. Doğrusunu söylemek gerekirse 1250 TL maaşım var. Bu parayla torunlarıma hediye de alamam, Kuşadası’na da gidemem. Yaşım 70 ve hastayım. Her şeye rağmen benimle ilgilenen Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim’e ve Ak Parti Iğdır İl Başkanı Ali Kemal Ayaz’a teşekkür ediyorum.” Dedi.

40 yıl sonra oğlunun izini bulan ve telefonla görüşen Ramazan Aşar amcanın oğluyla kavuşmasına vesile olacak illaki hayırsever bir iş insanı vardır diye düşünüyoruz.  

Ramazan amcanın en kısa sürede oğluyla kavuşmasını temenni ediyoruz.  

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası