Şehit düşen Özel Harekât Polisi Veli Kabalay, Unutulmadı

Tarih : 2022-05-14 / Kategori : Genel Haber

Şehit düşen Özel Harekât Polisi Veli Kabalay, Unutulmadı

Türkiye, İran sınır hattında görevli iken terör örgütü PKK’nın hain saldırısında şehit düşen Özel Harekât Polisi Veli Kabalay, şehadetinin yıldönümünde ilimizde dualarla anıldı. 
 

Iğdır Özel Hareket Şube Müdürlüğünde Şehit Veli Kabalay için anma töreni düzenlendi.
Törende konuşan Vali/Başkan H. Engin Sarıibrahim, “Bu coğrafya kolay bir coğrafya değil, burada mücadele etmek, bu topraklara sahip çıkmak kolay değil.” dedi.
Konuşmasında şehitlerimizin aziz hatırasının yaşatıldığını ifade eden Vali Sarıibrahim, “Şehitlerimizin hatıralarını şairler şiirlerle anlatıyor, kahramanlık destanları yazılıyor. Tarihimizde bizlere kalan hatıraları var. Şehidimiz Veli’nin hatırasını başımızın üstünde taşıyacağız. Bu hatırayı taşırken de ismini bir anaokuluna verdik. İnşallah bu coğrafyada Veli gibi kahramanlarımız, evlatlarımız yetişecek ve bu ülkeye millete hep beraber hizmet edeceğiz.” dedi.
İl Müftüsü İrfan Açık'ın dua ettiği programda, Şehidimizin ailesine gönderilmek üzere öğrenciler tarafından hazırlan mektuplar Vali Sarıibrahim'e teslim edildi.
Anma programları kapsamında Şehit Veli Kabalay’ın isminin verildiği anaokulu da ziyaret edildi. Ayrıca Hacı Hacer ile Ümmül Kurra camilerinde Şehidimiz için Mevlid-i Şerif okutuldu. Iğdır Özel harakat  şubesinde yapılan anma programına Iğdır valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim,Cumhuriyet başsavcısı Serkan Başaran, 5. Hudut Alay Komutanı Albay Ramazan Sedat Baş, Jandarma komutanı Albay Nejdet Karaca,Emniyet Müdürü Dr.Oğuzhan Yonca,Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı ve davetliler katıldı.  Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.