22 ENGELLİ ASKER OLDU

Tarih : 2022-05-17 / Kategori : Genel Haber

22 ENGELLİ ASKER OLDU

          Iğdır´da bir günlük askerlik eğitimini tamamlayan 22 engelli birey, düzenlenen törenle yemin edip terhis belgelerini aldı.

                   Iğdır il Jandarma Komutanlığında zihinsel ve bedensel engelleri dolayısı ile bugüne kadar askerlik yapamayan engelli vatandaşlar, "Temsili Askerlik Uygulaması" kapsamında düzenlenen törenle bir günlüğüne asker oldu.
                 Asker üniforması giyen gençler, aileleri ve komutanları huzurunda yemin etti.
                Törende konuşma yapan Iğdır Jandarma Alay Komutanı yardımcısı Jandarma Albay Nadir Demirhan, anayasaya göre askerliğin sadece bir ödev değil aynı zamanda bir hak olduğunu söyledi.
                   Kimlerin asker olabileceği konusunun ilgili kanunlarla düzenlendiğini ve bazı sağlık kriterleri getirildiğini hatırlatan , Demirhan "Anayasanın 72’nci maddesinde vatan hizmeti; “her Türk’ün hakkı ve ödevi” olarak düzenlenmiştir. Askerlik mükellefiyeti; asker-millet kavramının dünyadaki yegâne örneğini teşkil eden Türk ulusu için bir onur vesilesidir. Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey, bunun haklı gururunu ömür boyu taşımaktadır. Asker alma kanunu kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın, bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla bu anlamlı günü tertiplemiş bulunmaktayız.
Türkiye cumhuriyeti jandarması saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için bir araya gelen engelli vatandaşlarımız, heyecan ve coşku ile askeri üniformalarını giymiş ve kahraman birer Mehmetçik olarak karşınızda gurur ve onurla durmaktadırlar.  Askerlik her Türk gencinin yapması gereken bir görevdir. Sizler bu üniforma ve birazdan edeceğiniz kutsal askerlik yemini ile tam bir asker olacaksınız. Bugün sizlere, kısa da olsa, kutsal askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan ve şanlı Türk ordusunun şerefli birer neferi olarak sizleri aramızda görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Bir kısmınız doğuştan, bir kısmınız ise hayatın belirli bir sürecinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle kaderin bu cilvesiyle yaşamak zorunda kaldınız. Ancak şunu bilmelisiniz ki, yaşama sımsıkı sarılmanız, içinizdeki umudu hiç kaybetmemeniz ve hatta hayata tutunma adına gösterdiğiniz azim ve özveriyle, hepimize örnek teşkil ediyorsunuz. Birazdan, diğer vatan evlatları gibi, şehit kanları ile süslenmiş Albayrak ve silah üstüne ellerinizi koyup, ebediyete kadar sadık kalacağınız askerlik yeminini edeceksiniz. Gönülden inanıyoruz ki, size ihtiyaç duyulduğunda, bu yemini eden her vatan evladı gibi, sizler de bu vatan için canınızı esirgemeyeceksiniz. Askerlik yemininiz yüce Türk milletine, kahraman Türk silahlı kuvvetlerine, jandarma teşkilatına, ailelerinize ve sizlere hayırlı ve uğurlu olsun.Bugün askerlik hizmetini yerine getiren evlatlarınızın gözlerindeki parıltıyı büyük bir memnuniyetle gözlemliyor ve bunun haklı gururunu yaşıyorsunuz. Bu gençlerimizin kendilerine vatan savunmasında bir görev düştüğünde, diğer askerlerimizden geri kalmayarak, verilecek her görevi en iyi şekilde yerine getireceklerine olan güvenimiz tamdır." dedi.
           Engelliler adına konuşan Yavuz Ağrı’da ,asker oldukları için çok mutlu olduklarını belirtti.
Ağrı,”Biz engelliler, toplumun bir gerçeğiyiz. Bu gerçeği jandarma genel komutanlığı gördü ve yıllardır içimizde bir uhde olan bu kutsal görevi yapma fırsatını bizlere verdi.
            Bir günlük de olsa, böyle kutsal bir vazifeyi yapmanın bizleri ne kadar duygulandırdığını anlatmak mümkün değildir.Biz engelliler, bu gün burada büyük bir sevgi duyduğumuz asker ocağına gelmenin ve hayallerimizi süsleyen şerefli Türk askerinin üniformasını giymenin onur ve heyecanını yaşıyoruz.
 
                Bizlere bu sevinci tattıran ve yaşatan Iğdır il jandarma komutanlığına ve jandarma teşkilatı mensuplarına ne kadar teşekkür etsek azdır. Engelliler olarak bu elbisenin içinde olmaktan ve askerlik vazifemizi bu vesile ile yerine getirmekten gurur duyuyoruz.Engelli olmayan arkadaşlarımızın askerlik vazifelerini yerine getirdikten sonra, askerlik dönüşü anlattıkları hatıralarını dinledikçe ve anı fotoğraflarını gördükçe, asker olamamanın buruk bir üzüntüsünü duyuyorduk. şimdi ise bizim de askerliğe dair hatıralarımız ve fotoğraflarımız olacak. biz de ömür boyu askerlik hatıralarımızı anı olarak saklayabileceğiz. “
          Engellilerin aileleri de çok mutlu olduklarını çocuklarını asker kıyafeti ile görmekten mutlu olduklarını ifade ettiler.
           Yapılan yemin töreninden sonra terhis belgeleri verildi.
              Programa Emniyet Müdür Dr.Oğuzhan Yonca, Baro başkanı Serkan Alakan , Iğdır Jandarma Alay Komutanı yardımcısı Albay Nadir Demirhan davetli ve engelli yakınları katıldı. Haber: Zeki Şıktaş

Foto Galeri
22 ENGELLİ ASKER OLDU 22 ENGELLİ ASKER OLDU

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.