IĞDIR GÜL BAHÇESİNE ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ TIBBİ AROMATİK BİTKİ ARAŞTIRMA MERKEZİ VE ECZACILIK FAKÜLTESİ’NDEN ZİYARET

Tarih : 2022-05-24 / Kategori : Genel Haber

IĞDIR GÜL BAHÇESİNE ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ TIBBİ AROMATİK BİTKİ ARAŞTIRMA MERKEZİ VE ECZACILIK FAKÜLTESİ’NDEN ZİYARET

Ecz. Allahverdi Karaca ve Ecz. Volkan Zülaloğlu tarafından kültüre alınan Iğdır’ın sembol bitkilerinden kızıl gül tarlası, Atatürk Üniversitesi Tıbbi Aromatik Bitki Araştırma Merkezi ve Eczacılık Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından ziyaret edilerek gezi ve incelemelerde bulunuldu.

Öğretim üyeleri ve öğrenciler Iğdır yöresel halk oyunları ekiplerinin birbirinden güzel oyunlarıyla karşılandı. Sahada yapılan gezi ve incelemeler sonrası Ecz. Volkan Zülaloğlu ve Ecz. Allahverdi Karaca tarafından tıbbi bitki yetiştiriciliğinden, uçucu yağ ve aromatik su eldesine kadar birçok konu hakkında bilgilendirmeler yapıldı.
Prof. Dr. Zühal GÜVENALP tıbbi bitki kültürünün önemini vurgulayarak, merkez faaliyetlerinden bahsetti. “Tıbbi ve Aromatik Bitki ve İlaç Araştırma Merkezi olarak, tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda danışmanlık verdiğimiz AVOS Organics Şirketi’nin gül bahçelerine Atatürk Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI’nın da destekleriyle bir gezi düzenledik. Eczacılık fakültesi öğrencilerimizin tıbbi ve aromatik bitkiler ile tıbbi bitki yetiştiriciliği konusunda bilgi ve tecrübelerini artırmak bu gezimizin amacıdır. Tıbbi bitki yetiştiriciliği sonucunda elde edilecek ürünler ülke ekonomisine katkı sağlamaları ve yetiştirildiği bölgelerde yaşayanlara ek gelir sağlamaları açısından çok önemlidir. 
Kızıl gülün kültürünü ve tanıtımını yapan ve kızıl gülden elde edilecek ürünleri ülke ekonomisine kazandıracak olan Ecz. Allahverdi Karaca, ve Ecz. Volkan Zülaloğlu’na teşekkür ederim”  dedi.  
Ecz. Allahverdi Karaca; “Iğdır kızıl gül tarlamızda düzenlemiş olduğumuz etkinliğe katılan Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Anabilim Dalı Başkanı ve merkez müdürü Prof. Dr. Zühal Güvenalp, müdür yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hafize Yuca ve öğretim üyelerinden Doç. Dr. Songül Karakaya, Belediye başkanları, Iğdır Ticaret Odası Başkan ve Genel sekreteri, OSB Md, SGK il Md, Eczacı meslektaşlarımız ve sağlık çalışanlarına, köy ve mahalle muhtarlarımıza, değerli basın mensubu kardeşlerimize ve şehrimizin tanıtımında emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” dedi.
Gezi sonunda, ileriye dönük yapılacak çalışmalar ve işbirliklerinin devamı dilekleri sunuldu. Haber: Ali Şıktaş

Foto Galeri
IĞDIR GÜL BAHÇESİNE ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ TIBBİ AROMATİK BİTKİ ARAŞTIRMA MERKEZİ VE ECZACILIK FAKÜLTESİ’NDEN ZİYARET IĞDIR GÜL BAHÇESİNE ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ TIBBİ AROMATİK BİTKİ ARAŞTIRMA MERKEZİ VE ECZACILIK FAKÜLTESİ’NDEN ZİYARET IĞDIR GÜL BAHÇESİNE ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ TIBBİ AROMATİK BİTKİ ARAŞTIRMA MERKEZİ VE ECZACILIK FAKÜLTESİ’NDEN ZİYARET IĞDIR GÜL BAHÇESİNE ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ TIBBİ AROMATİK BİTKİ ARAŞTIRMA MERKEZİ VE ECZACILIK FAKÜLTESİ’NDEN ZİYARET

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.