Uzman Eller Projesi Kapsamında 35 çiftçimizin projesi kabul edildi

Tarih : 2022-05-24 / Kategori : Genel Haber

Uzman  Eller Projesi Kapsamında 35 çiftçimizin projesi kabul edildi

Iğdır Tarım ve Orman İl Müdürü Özkan Yolcu, Uzman  Eller Projesi Kapsamında 35 çiftçimizin projesi kabul edilmiştir.”dedi.
 

Yolcu, İlimiz’de  35 Projeye 3.500.000 TL Hibe Desteği Sağlanacak Bakanlığımızca hazırlanan ve 24 Aralık 2021 tarihli ve 31699 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Tebliği kapsamında, Meslek yüksekokulları dâhil üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren bölümlerinden mezun kişilere  tarım,  hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde, eğitimli işgücü ile tarımsal üretimin miktarını, kalitesini ve verimliliğini arttırmak, kırsal alandaki tarımsal üretim yapan işletmelere örnek ve önderlik oluşturacak sürdürülebilir yatırımlar yapacak çiftçilerimiz için başlatılan proje ile İlimiz genelinde başvuruda bulunan 35 çiftçimizin projesi kabul edildi.
 

Yolcu; “Kabul edilen ve hayata geçirilecek olan 35 çiftçimizin projesine toplamda 3.500.000 TL hibe desteği verilecek. Bu destekle İlimizdeki tarım ve hayvancılık alanında birçok yenilikle buluşulacaktır. Hayata geçirilen proje sayılarımızı her geçen gün artırmaya gayret ederken, bu çalışmaları yürüterek İlimize daha fazla destek gelmesinde gayret sarf eden personellerimize teşekkür ediyorum. Çiftçilerimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu. Haber: Ali Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası