'Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri' Büyük İlgi Gördü

Tarih : 2022-06-02 / Kategori : Kültür & Sanat

'Hayat Boyu Öğrenme  Şenlikleri' Büyük İlgi Gördü

            Iğdır Halkeğitim müdürlüğü tarafından ‘Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri, düzenlendi.  Vali Eşi Hatice Sarıibrahim, Halk Eğitim Müdürlüğü'nün hazırlamış olduğu 'Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri'ne katıldı.
 

         Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen 'Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri, sergi açılışıyla başladı.
       Iğdır Halkeğitim Müdürü Musa Ölmez, Halkeğitim müdürlüğü olarak bir çok alanda çalışmalarımız devam ediyor. Gençlik ve Spor il müdürlüğü kordinesinde yapılan Halkoyunları yarışmasında bir çok ekibimiz yer aldı ve 1 ekiplerimiz üçüncü oldu. Ayrıca spor dallarında gerçekleştirmiş olduğumuz dallarda ve eğitim faaliyetlerimizde yetişen bir çok sporcumuz Türkiye de ve bölgede dereceler aldılar. Buda bizi gururlandırdı. Iğdır Halk eğitim merkezi olarak Eylül 2021 Tarihinden bu tarafa yaklaşık 738 kurs açmış bulunmaktayız. Bu 738 kursumuzun 90 okuma yazma ile ilgili kurslar 90 kişisel gelişim ve mesleki gelişim kursları, Mesleki eğitim kursları, Diğer kurslarda spor kursları,  işitme engeliler için işaret dili kursu, bağımlılıkla mücadele kursları, Rehberlik kursları, yabancılara yönelik olarakta göç idaresi ile birlikte 3 kurs düzenledik. Göç idaresinnin sağladığı kursiyerlerden yabancı uyruklu kursiyerin 333’üne Türkiyenin toplumsal durumu,  yasal durumu, kültürel durumuna uyum sağlamaları açısında anlatıcı nitelikte kurslar düzenledik. Bu kurslardan dolayı yabancılar kursiyerler memnun oldular.” dedi.
             Ölmez, ‘Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri kapsamında bir birinden güzel el emeği göz nuru sergilerimizi gezdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şenliklerimiz üç gün halka  açık olacaktır.” şeklinde konuştu. 
            Program, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması, halk oyunları gösterisi, müzik dinletisi ve piyano resitalinin ardından son buldu.
Hayat Boyu Öğrenme Şenlikleri 1-3 Haziran tarihleri arasında devam edeceği belirtildi. Haber: Zeki Şıktaş

Foto Galeri
'Hayat Boyu Öğrenme  Şenlikleri' Büyük İlgi Gördü 'Hayat Boyu Öğrenme  Şenlikleri' Büyük İlgi Gördü 'Hayat Boyu Öğrenme  Şenlikleri' Büyük İlgi Gördü

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.