ÖZKAN YOLCU EKİM ALANLARINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Tarih : 2022-06-23 / Kategori : Genel Haber

ÖZKAN YOLCU EKİM ALANLARINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

        İl Tarım ve Orman Müdürü  Özkan Yolcu, Tuzluca İlçe Tarım ve Orman Müdürü Kemal Birge, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Zekiye Altuntepe ile Tuzluca İlçemizin Sürmeli ve Ağabey Köyü tarlalarda  incelemelerde bulundu.
 

Yolcu, Tarım arazilerimizi ziyaret ettik. Ekim alanlarında hibe desteklli ürünlerimizi yerinde inceledik. Uzmanlarımız tarafından takip edilen ekim alanlarından verimli ürünler elde edildi. Bu çalışmalarımızı önümüzdeki dönemlerde örnek teşkil ederek artırmayı planlıyoruz.”dedi.

       Tarım arazilerde ekimi gerçekleştirilen ve tohumu hibe destekli olan Nohut, Buğday tarlaları ile Teknik Personellerin ve Vatandaş işbirliğiyle ıslahını gerçekleştirdiği arazilerde Yonca, Aspir, Maş Fasulyesi, Nebyan Fasulyesi deneme alanları yerinde incelendi. 

Yapılan incelemede  atıl durumda olan ve yine Ziraat Mühendisleri Bayram Aktaş, Gözde Durul Sidan ve Sercan Gülen'in çalışmaları ile ıslah edilerek tarıma kazandırılan arazilerde ise deneme ekimi yapılan Silajlık Mısır, Kimyon ve arpa ekim alanlarında da gezi ve incelemeler yapıldı. 
        Yapılan örnek çalışmalardan ötürü İl Müdürümüz Özkan YOLCU Teknik Personellerimize teşekkür ederken, çiftçilerimize de hayırlı ve bereketli kazançlar diledi.
     Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası