AZERBAYCAN’A YOLCU GİRİŞLERİ GEÇİCİ SÜRELİĞİNE DURDURULDU

Tarih : 2022-07-01 / Kategori : Gündem

AZERBAYCAN’A YOLCU GİRİŞLERİ GEÇİCİ SÜRELİĞİNE DURDURULDU

Azerbaycan bakanlar kurulu kararı ile Azerbaycan ve Nahçivan’a 01 Temmuz - 01 Ekim 2022 tarihleri arasında yolcu girişlerini durdurduğunu açıkladı.

Iğdır’da hayati öneme sahip Nahçivan kapısının bu kapsamda sadece yük taşıyan tır ve kamyonlara açık olacağı, otomobil ve otobüs giriş çıkışlarına kapatılacağı açıklandı.

Konuyla alakalı Iğdır Valisi H. Engin Sarıibrahim’den aldığımız bilgilere göre; “01 Temmuz, 01 Ekim 2022 tarihleri arasında Azerbaycan ve Nahçivan’a kara yolu ile giriş çıkışların kapatıldığı, hava yolu ile ulaşımın devam edeceği belirtildi.”

Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim yaptığı açıklamada: “Konuyla alakalı bakanlığımızı ve yetkili mercileri bilgilendirdik. Şu anda da gümrüğe gidiyorum. Sınır protokolü yapılacak ve konunun ne olduğunu anlamaya çalışacağız.” Dedi.  

Aldığımız bilgilere göre Rusya’da Covit 19 pandemisinin bir başka versiyonunun çıkması gerekçe gösterilerek yasak kararının alındığını, iki ay civarında kapıların kapanacağını, ancak İstanbul Bakü, İstanbul Nahçivan uçak seferlerinin devam edeceği öğrenildi.

Konuyla alakalı açıklama yapan Yeşil Iğdır gazetesi sahibi ve KGK Iğdır il temsilcisi Cabbar Şıktaş şöyle dedi: “Bu kararının Iğdır’da hayatı olumsuz yönde etkileyeceği, günü birlik yolcu gidişlerini, öğrenci geçişlerini, ticari bağlantıları çok ciddi sekteye uğrayacağı kaçınılmaz bir gerçektir. Bilindiği gibi ülkemizde TL birimi manat karşısında oldukça düşüktür. Ortalama 1 Manat 10 TL’dir.  Bu sebepten ötürü özellikle Nahçivan halkı günlük ihtiyaçlarını Iğdır’dan temin etmektedirler. Bu hem Nahçivan halkı için ve hem de Iğdır esnafı için iyi bir ticari hareketlilik oluşturmaktaydı. Kapının pandemi sebebiyle tekrardan kapatılması ve açılış süresinin her ne kadar  01 Ekim 2022 olarak işaret edilse de muallakta kaldığı görülmektedir.

Azerbaycan Bakanlar Kurulunun aldığı bu karar düşük gelirli halkı oldukça büyük sıkıntıya sokacaktır. Her yolcu hava yolu ile gidip gelemez. İstanbul Bakü uçak seferi tek gidiş sanırım 500 dolardır. Bu parayı herkesin verebilmesi mümkün görülmemektedir.” Dedi. Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.