Iğdır’da sağlıkçılar katledilen Dr. Ekrem Karakaya için ayakta

Tarih : 2022-07-07 / Kategori : Sağlık

Iğdır’da sağlıkçılar katledilen Dr. Ekrem Karakaya için ayakta

Sağlık çalışanları, doktor Ekrem Karakaya'nın öldürülmesi sonrasında birçok ilde Basın açıklaması düzenledi.
Iğdır Devlet Hastanesi önünde toplanan kalabalık, uzun süre alkışlayarak sağlık çalışanlarına şiddeti protesto etti.
 
 

TTB, Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ekrem Karakaya'nın silahlı saldırıda öldürülmesine tepki gösteren Iğdır Devlet hastanesinde görevli meslektaşları sağlık görevlileri  Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dikkat çekmek için Saat: 12.00’da Hastane girişinde basın açıklaması gerçekleştirdiler. 

          Iğdır Devlet  Hastanesinde saat 12.00'da gerçekleştirilen eylemde, doktor ve çalışanlar, Dr. Ekrem Karakaya'nın öldürülmesini, saygı duruşu ve 15 dakika boyunca alkış tutarak  protesto etti.  Hastaneye muayene için gelen bazı vatandaşların da alkışlarla destek verdiği eylemde sık sık 'Sağlıkta şiddet son bulsun' sloganları atıldı.

 "HEPİMİZ ÜZGÜNÜZ, KIZGINIZ"
Hastaneye muayene için gelenlerin de alkışlarla destek verdiği eylemde Kalabalık adına açıklamada bulunan Op. Dr. Zübeyde Aytufan, açıklamasına şu ifadelere yer verdi:  meslektaşlarının öldürülmesinden dolayı acılarının büyük olduğunu ifade ederek "Can güvenliğimizi istiyoruz. Sizlere sağlıklı ortamlarda, sağlıklı hizmet sunmak istiyoruz. Acımız çok büyük, çok üzgünüm" dedi.  
Sağlık çalışanları, doktor Ekrem Karakaya'nın öldürülmesi sonrasında birçok ilde protesto gösterisi düzenledi
   
“KORUYUCU DEĞİL CAYDIRICI CEZALARIN  ÇIKARILMASINI BEKLİYORUZ"
               "Kaybımız tarifsiz. Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız. 'Biz hekimler artık tükendik' dedik, dinlemediniz. 'Biz hekimler sağlık hizmeti verdiğimiz kamu kurumları içerisinde sözel, fiziki saldırıya uğruyor hatta öldürülüyoruz' dedik, duymadınız.  “Meslektaşımız Ekrem Karakaya görevi başında katledilerek şehit edilmiştir. En temel anayasal hak olan yaşam hakkımızın ve güvenli çalışma koşullarımızın sağlanması için, öldürülmemek için, şiddete uğramamak için meşru haklarımızı kullanacağız ve şehidimizin yasını tutacağız. Haklı mücadelemizin kararlılığını göstermek için doktorlar olarak burada toplanma ve şehidimizin yasını tutma kararı aldık. Bizler şiddet görmemek, mesleğimizi layıkıyla yerine getirebilmek için koruyucu kanunlar değil caydırıcı kanunlar çıkartılmasını istiyoruz.” Haber: Ali Şıktaş

Foto Galeri
Iğdır’da sağlıkçılar katledilen Dr. Ekrem Karakaya için ayakta Iğdır’da sağlıkçılar katledilen Dr. Ekrem Karakaya için ayakta Iğdır’da sağlıkçılar katledilen Dr. Ekrem Karakaya için ayakta Iğdır’da sağlıkçılar katledilen Dr. Ekrem Karakaya için ayakta

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.