SAYDAM TUZ FABRİKASI ÜRETİME BAŞLADI

Tarih : 2022-07-08 / Kategori : Genel Haber

SAYDAM TUZ FABRİKASI ÜRETİME BAŞLADI

SÜRKİT Şirketler grubu tarafından yaklaşık bir yıl önce temeli atılan SAYDAM Kaya Tuzu fabrikası üretime başladı.

 

Iğdırlı İş İnsanı Mehmet Sürkit tarafından geçtiğimiz yıl temeli atılan 8 bin metrekare kapalı alanı bulunan ve yılda 70 bin ton üretim kapasitesi olan Saydam Tuz fabrikası, tuz üretmeye başladı.

Saydam Kaya Tuz Fabrikasının Genel Müdürü Hasan Sürkit fabrikanın teknik bilgilerini açıklarken şöyle dedi: “Geçtiğimiz yıl sizlerin de katılımı ile temelini attığımız fabrikamız bu gün 24 saat çalışma programı ile üretime başlamıştır. Fabrikamız 15 dönüm arazi üzerine 8 bin M2 kapalı alanı ve yılda 70 bin top üretim yapma kapasitesine sahiptir. Fabrikamız son teknolojik makinalar ile kurulmuştur. Makinaların büyük çoğunluğu yurt dışından gelmiştir. Fabrikamızda şimdilik 65 kişi çalışıyor. Tabi ki bu rakam fabrika içi çalışanlarımızdır. Birde bunun dışında fabrika için çalışan ekiplerimiz var. Fabrikamız üç vardiya hiç durmaksızın çalışmakta ve yılda 70 bin top tuz üretimi yapmaktadır. Üretmiş olduğumuz tuz %99.7 ve üzerinde bir kaliteye sahiptir. Bu da demek oluyor ki dünyanın en kaliteli tuzunu üretiyoruz. Ürettiğimiz rafine kaya tuzu sofralarımızın en sağlıklı tuzu olma özelliğine sahiptir. Ayrıca Su arıtma sistemlerinde, tekstil, deterjan, kimya, medikal, serum fabrikalarında kullanılmaktadır. Sağlık sektöründe daha çok pazar payı elde etmek için kapasite artırımı ve yeni yatırımlar planlanmaktadır.

Ürettiğimiz ürünler şimdilik Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan, Rusya, Ukrayna, Slovakya, Romanya ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerine yapılan bağlantılar ile satışa sunulmaktadır. Daha büyük ve güzel yatırımlarla bölgemize hizmete devam edeceğiz inşallah.” Dedi.

Sürkit şirketler gurubu yönetim kurulu başkanı Mehmet Sürkit yaptığı açıklamada ise şöyle dedi: “Şirketlerimiz yatırım yaptığı alanlarda kurumsallaşan, teknik kadrolarla çalışan, yaptığı yatırımları fizibilite çalışmalarının ardından gerçekleştiren bir alt yapıya sahiptir. Tuz fabrikasını Iğdır’a kurmamızda Iğdır Valisi Sayın Hüseyin Engin Sarıibrahim’in çok büyük etkileri olmuştur. Kendilerine sizler aracılığı ile bir kez daha teşekkür ediyorum. Hasan bey’inde belirttiği gibi yatırımlarımız devam edecek, istihdamı daha çok artıracak ve bölgemize rol model olacak yatırımlar gerçekleştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan ve Nahçivan’da Enerji, Gıda, Otelcilik, Otomotiv, Petrol, Tekstil, Madencilik alanlarında birçok iş kolunda faaliyet gösteren değerli iş insanı Mehmet Sürkit’i Iğdır’ımıza yapmış olduğu birbirinden değerli yatırımlarından ötürü kutluyor, yatırımlarının devamının gelmesini gönülden arzuluyoruz. Haber: Cabbar Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.