AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ DOĞUBAYAZIT AHMEDİ HANİ MESLEK YÜKSEKOKULU

Tarih : 2022-07-24 / Kategori : Eğitim

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ DOĞUBAYAZIT AHMEDİ HANİ MESLEK YÜKSEKOKULU

Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Fehim KORKMAZ, her geçen gün gelişen ve marka eğitim kurumu olan Doğubayazıt Ahmedi Hani Meslek Yüksek Okulu ile ilgili gazetemize bilgi aktararak şöyle dedi:

“Küreselleşen dünyada teknoloji ve sağlık alanında yaşanan hızlı değişim, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de etkilerini göstermektedir. Hızla büyüyen ülkemizde çeşitli sektörlerde ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücüne olan gereksinim her geçen gün artmaktadır. İş dünyasının ihtiyaç duyduğu “üst düzeyde uygulayıcı meslek elemanları” mesleki teknik öğretim ile karşılanmaya çalışılmaktadır.

        Yüksekokulumuz eğitim öğretime başladığı 2015 yılından itibaren binlerce öğrenciye ön lisans diploması vererek ülkemiz sanayisine ve sağlık sektörüne nitelikli ara kademe teknik eleman kazandırmaktadır. Halen 5 programda yaklaşık 550 öğrencisiyle öğrenim faaliyetlerini sürdüren Yüksekokulumuzun amaçlarından biride bu sayıları arttırmak ve mezun ettiği teknikerleri sektörlerinde aranan kişiler haline getirmektir.

        Yüksekokulumuz bölgede az rastlanan kampüsü ile; spor kompleksleri, 1400 kişilik açık hava amfi tiyatrosu, 1000 kişilik kapalı spor salonu, halı sahaları,  1000 kişilik yemekhanesi, 2000 kişilik derslik binası, çok amaçlı toplantı salonları, her programa özgü uygulama alanları, donanımlı son teknolojik amfileri ile uygulama mutfakları, tıbbi uygulama laboratuvarları ve kendi alanlarında yetişen etkin akademik personelleri ile öğrencilerimize çağın en modern ve uygulanabilir eğitimleri verilmektedir.

       Bu doğrultuda, Yüksekokulumuzda öğrenim gören öğrencilerimize ve kayıt yaptırmayı düşünen gençlerimize, biz akademisyenlerin üzerimize düşen sorumluluğun farkında olduğumuzu belirtiyor, sevgilerimi sunuyorum.

       Yüksekokulumuzun Gözde Bölümleri ve Kontenjanları:

1.         İlk ve Acil Yardım Programı     60 + 2*

2.         Evde Hasta Bakımı Programı  40 + 1*

3.         Çocuk Gelişimi Programı         50 + 2*

4.         Aşçılık Programı                        50 + 2*

5.         Yapı Denetimi programı          20 + 1*

       * Okul Birincisi kontenjanı”  şeklinde olduğunu belirtti.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesini bölgenin gözde üniversiteleri konumuna getiren  Rektör Abdulhalik Karabulut’u çalışmalarından ötürü kutluyoruz.  Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası