YAZ KAMPI ŞUŞA’DA

Tarih : 2022-08-01 / Kategori : Gündem

YAZ KAMPI ŞUŞA’DA

Azerbaycan Diaspora İş Üzre Devlet Komitesi Diaspora gençliğini Şuşa’da buluşturuyor.

Azerbaycan Diaspora teşkilatı Nisan ayında ŞUŞA’da düzenlediği “Zafer Kurultayı’nun” ardından, şimdi de Diaspora Gençliği 3. Yaz Kampı etkinliklerine ev sahipliği yapıyor.

Diaspora İş Üzre Devlet Komitesi Başkanı Fuad Muradov yaptığı açıklamada: “Şuşa’nın 270. yıldönümü ve “Şuşa Yılı” kapsamında düzenlenen Diaspora Gençliği 3. Yaz Kampı katılımcıları, Onur Sokağı’nda tanınmış devlet adamı Heydər Aliyev’in kabrini ziyaret etti.

Kamp katılımcıları Ulu Önderimizin kabri önüne çiçek demetleri bırakarak anısını onurlandırdılar.

Ardından gençler, 2. Şehitler Hiyabanı'nı ziyaret ederek, 44 günlük Vatan Savaşı'nda Azerbaycan'ın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğü için canlarını feda eden kahraman evlatlarımızın ruhları önünde eğildiler.

Diaspora Gençliği 3. Yaz Kampı, Diaspora ile Çalışma Devlet Komitesi ve Heydar Aliyev Vakfı'nın ortak organizasyonu ile 2-8 Ağustos 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Kampın ortakları Azerbaycan Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Fonu, Devlet Turizm Ajansı ve Şuşa Şehri Devlet Rezerv Dairesidir.

52 ülkeyi temsil eden 116 kişi bu muhteşem projeye katılıyor. Aralarında hem dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan Azerbaycanlılar, hem de Azerbaycan'a dost milletlerin temsilcileri bulunmaktadır.  Projenin, Karabağ’daki halkımızın parlak zaferine ve Dünya Azerbaycanlılarının 5. (Zafer) Kongresi’ne denk gelmesi ayrı bir önem taşımaktadır.

22-23 Nisan 2022 tarihlerinde Şuşa'da düzenlenen Dünya Azerbaycanlılarının 5. Kongresi'nde, Azerbaycan Cumhurbaşkanı, Muzaffer Başkomutan İlham Aliyev, yurt dışında yaşayan Azerbaycanlıları zaman zaman tarihi Vatanları ile bağlarını kesmemeye çağırmış, gezmeye, ana dili unutmamaya, Azerbaycan tarihini ve kültürünü öğrenmek, dost milletlerin diasporaları ile birlikte Azerbaycan gerçeklerini tanıtmak. Bu anlamda Diaspora Gençliğinin yaz kampları, Azerbaycan Cumhurbaşkanı’nın tavsiyelerinin uygulanması olarak da değerlendirilebilir.

Diaspora Gençlerinin 1. Yaz Kampı, "Cumhuriyetin 100. Yıldönümü" sloganıyla Şəki'de, 2. "Nəsimi-650" Yaz Kampı ise 2019 yılında Şamaxı'da gerçekleştirildi.” Dedi.

Diaspora Komitesinin Şuşa’da düzenleneceği Yaz Kampına Iğdır’dan Tıp Öğrencisi Hüseyin Şıktaş iştirak edecektir.

Haber: Cabbar Şıktaş 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.