Bir öğrencinin kırtasiye masrafı bin lirayı aştı

Tarih : 2022-08-29 / Kategori : Eğitim

Bir öğrencinin kırtasiye masrafı bin lirayı aştı

Iğdır merkez ve ilçelerde 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı 12 Eylül tarihinde başlayacak ve 16 Haziran 2023 tarihinde sona erecek. 
Kırtasiyeleri gezen aileler aşırı fiyat artışı karşısında kilitlendi.
 

Okulların açılmasına kısa bir süre kala veliler ise kırtasiye masraflarını şimdiden düşünmeye başladı. 
Kırtasiye ürünlerinde fiyatlar geçen yılla bu yıl arasında 3 kat fark var. Bu yıl  1. sınıfa başlayacak bir öğrencinin ilk kırtasiye masrafı birinci kalite kırtasiye ve okul eşyalarında 1.000-1400 TL arasında tutuyor.
Okulların açılmasına sayılı gün kala  öğrencileri okulun açılmasına sevinirken veliler ise çıkacak olan masraflar karşısında kara kara düşünmeye başladı. 
FİYATLAR  3 KAT ARTTI
Bu yılki fiyatlar ile geçen yılki fiyatları karşılaştıran aileler, "geçen yıl ile bu sene arasında büyük fark var ne yapacağımızı şaşırdık. Normal standart kalem düzine olarak 15 lirayken bugün 50 lira oldu. 2 liralık silgi 8 lira oldu. Açacak da aynı şekilde silgi gibi 2  lirayken 8 lira oldu. 8 liralık defter 20  lira oldu. Su matarası 10 lirayken 30 -40 lira civarına geldi. Beslenme çantaları 15 liradan 50 liraya yükseldi. Cüzi rakamda olan 60 liralık okul çantamız 100-150 lira oldu. 7 liralık kuru boya seti 20 lira oldu. Pastel boyalar 10 liradan 25 liraya yakın bir rakam oldu.  Okullar, 1. sınıf öğrencilerinden fotokopi kağıdı istiyorlar. 25 liralık fotokopi kağıdının topu 95 liraya yükseldi." dedi.
SERVİS FİYATLARI ARTTI
Artan akaryakıt ile birlikte servis ücretleride arttı. Bunları nasıl karşılayalım. Heleki Üniversitede yada özel okula giden öğrencilerimizin masraflarını hiç saymıyoruz bile bunları nasıl karşılayacağız. Hesap kitap yapsakta kurtaramıyoruz.”dediler. 
Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.