ÜNSAL,MİLLİ EĞİTİM VE İÇİŞLERİ BAKANINA SESLENDİ: AZERBAYCANLI ÖĞRENCİLER OKUMAK İSTİYOR

Tarih : 2022-09-09 / Kategori : Eğitim

ÜNSAL,MİLLİ EĞİTİM VE İÇİŞLERİ BAKANINA SESLENDİ: AZERBAYCANLI ÖĞRENCİLER OKUMAK İSTİYOR

           Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Genel başkan Yardımcısı Serdar Ünsal, Iğdır’da ve Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde  yaşayan oturumu olmayan yüzlerce Azerbaycan vatandaşının okul çağındaki çocukları okumak istiyor. ”dedi.
          

     Ünsal,Çeşitli sebeplerle Türkiye’ye gelen ve çeşitli işlerde çalışan akrabalarının yanında klan okuma çağındaki öğrenciler Türkiye’de ki okullara kayıtları alınmamaktadır. 2 yıl öncesine kadar okullara misafir öğrenci olarak kabul edilen öğrenciler bu sene okullara alınmamakta oturum istenmektedir. Oturumu olmayan Azerbaycan vatandaşlarının okul çağındaki çocukları okumaktan mahrum olmaktadır. Sayın Milli Eğitim Bakanı ve İçişleri bakanından bu konuya eğilmelerini okuma çağındaki Azerbaycan vatandaşlarının çocuklarının okula kabulünü sağlamalarını istemekteyiz. Bugün Suriyeli, Afganlı çocuklar okula giderken, iki devlet bir millet dediğimiz kardeş Azerbaycan’ın Türkiye de yaşamak  çalışmak zorunda kalan oturumu olmayan çocukları niye okula gitmesin. Göç idaresi nedense Azerbaycanlı vatandaşlara oturum vermekte zorluk çıkarmaktadır. Bu zorluklar karşısında oturum alamayanlar cezalı duruma düşmektedir. Sayın İçişleri bakanımız Süleyman Soylu’dan dernek olarak isteğimiz konuya el alarak, oturum almak isteyen Azerbaycanlı vatandaşlara kolaylık sağlamasıdır.” şeklinde konuştu.
               Okulların açılmasına az bir zaman kala konunun ele alınmasını isteyen Serdar Ünsal, şunları kaydetti. ”Yüzlerce Azerbaycan Türkü balalar,çocuklar okumak istiyor.Cahil kalmak istemiyor. Sayın Milli Eğitim Bakanı ve İçişleri bakanından müjdeli haber bekliyoruz. Derneğimize, federasyonumuza müracaat eden çok sayıda  Türkiye'de yaşayan Azerbaycan Türk'ü çocuklarını okutmak istediklerini, okulların kabul etmediğini belirtmektedirler. Bir genç nesil yok olmasın cahil yetişmesin“   Haber: Serdar Ünsal

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası