IĞDIR OTAĞI SOHBETİ; YAZAR MAHMUT AŞKAR

Tarih : 2022-09-16 / Kategori : Kültür & Sanat

IĞDIR OTAĞI SOHBETİ; YAZAR MAHMUT AŞKAR

Iğdır Otağı sohbetinde Yazar Mahmut Aşkar abimizi yakından tanıdık (ben yakinen tanıyordum zaten kitaplarının bir kaçını okumuştum) ve kitapları hakkında bilgi sahibi olduk. 
 

Kitaplarının içeriklerinden bahsederek, yazmasına sebep olan nedenleri açıkladı. Toplumun şark kurnazlığını, kendi kendisiyle yüzleşmesi  gerektiğini, Hüseyni duruşla, Kerbela da olanların asıl nedenlerinin bilinmesini istediğini, Kurban adlı romanının kendi kuşağına has sevgi, ihanet, ilkeli dik duruşlar, roman kahramanı İsmail'in idealistliği ve halk kıskançlığı ve kavuşamama gibi  bir içeriğe sahip  olduğunu anlattı.

Katılımcılar kafalarına takılan soruları sorup edebiyat alanındaki kitapları hakkında bilgi edinildi. Güzel bir ortam ve güzel bir akşamdı. Genelde Iğdır'ın tanıtımında, özelde Iğdır Otağı sohbet ekibinin fikri yada fiili boyutunda, tanıtımında, azda olsa katkı sunabilmişsem kendimi mutlu addederim.. Iğdır'ın değerlerini ortaya çıkarmaya, tanıtmaya, tanımaya, edebiyat alanında, tırnak içinde "şiir kabul görmüyor" denilse de şiir, roman, tiyatro, kısa film, kültür, tarih vs dalında ilgili kıymetli insanlarımızı bilmeliyiz. Böyle sohbet havasında bir araya gelmelerinden, duyguları paylaşımlarından daha güzel eserler çıkacaktır diye umutluyum. Beğenmemek, ötekileştirmek yerine kenetlenmek, daha iyi sohbet ortamları oluşturmak, insanlarımızın buluşmasını sağlamak, sosyal, kültürel faaliyetten öte, samimiyet doğurmakta.

Güzellikler fiiliyata dökebilmektedir. Emeği geçen cümle dostları ve kıymetli katılımcıları kutluyorum, başarılar diliyorum.. Emir Şıktaş

Foto Galeri
IĞDIR OTAĞI SOHBETİ; YAZAR MAHMUT AŞKAR IĞDIR OTAĞI SOHBETİ; YAZAR MAHMUT AŞKAR

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası