ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve Büyükelçilik saldıklarını kınıyoruz.

Tarih : 2022-09-21 / Kategori : Genel Haber

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve Büyükelçilik saldıklarını kınıyoruz.

Son zamanlarda Azerbaycan sınır bölgesinde Ermenistan tarafından yapılan taciz ateşleri sonucu oluşan gelişmelerle ilgili İSTAD İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından kınama bildirisi yayımlandı. 

Kunu ile ilgili bildiri yayımlayan İSTAD Başkanı Sefer Karakoyunlu" Son zamanlarda Ermenistan’ın saldırgan tutumları neticesinde, gelişen olaylarda 77 Azerbaycan askeri şehit olmuş, Ermenistan tarafından da yüzlerce kayıp verilmiştir.
Saldırıların Ermenistan tarafından başlatıldığı; sınır bölgesine mayın döşeyen ve taciz ateşinde bulunan Ermeni askerlerine karşı, Azerbaycan ordusu bu duruma misliyle cevap vermiştir.
Dünyanın ve bölgenin barışa ihtiyacı olan bir dönemde, Ermenistan’ın tekrar provokatif eylemlerde bulunması kabul edilemez bir durumdur.
ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi; Ermenistan tarafından yapılan saldırıları görmezden gelerek, aksine Azerbaycan ve Türkiye’yi suçlamıştır.

KINIYORUZ
*28 yıl Azerbaycan topraklarının işgaline göz yuman Ermenistan yandaşlarını
*Avrupa’da geçmişte Türk Büyükelçileri’ne suikast düzenleyen, günümüzde de
Azerbaycan Paris ve Londra Büyükelçiliği’ne saldırıda bulunan ASALA terör örgütünü
*Türklere karşı çifte standart uygulayan insan hakları savunucularını kınıyoruz.

Bölgede barış ve istikrarın yolu; Ermenistan’ın saldırgan tavırlarından vaz geçmesi ve 10 Kasım 2020 tarihinde imzalanan barış anlaşmasına harfiyen uymasından geçer"dedi. Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.