TURKAV’DAN İNÖNÜ İLOKULUNA KÜTÜPHANE

Tarih : 2022-09-21 / Kategori : Genel Haber

TURKAV’DAN İNÖNÜ İLOKULUNA KÜTÜPHANE

​            Türkav Iğdır İl Başkanlığı Iğdır Merkez İnönü İlkokuluna Şehit Eren Bülbül adıyla kütüphane yaptırdı 
 

       

    TÜRKAV Iğdır İl Başkanlığı tarafından yaptırılan 2000 den fazla kitabın bulunduğu Şehit Eren Bülbül  Kütüphanesinin açılışını, Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, MHP milletvekili Yaşar Karadağ, Cumhuriyet başsavcısı Serkan Başaran,  İl Jandarma Komutanı Nejdet Karaca, Vali Yardımcısı Hasan Meşeli, Vali Yardımcısı Ömer Said Karakaş,  Vali Yardımcısı Abdulkadir Şahin, Ak Parti İl Başkanı Ali Kemal Ayaz, Emniyet Müdürü Dr .Oğuzhan Yonca TÜRKAV Genel Başkanı Ebubekir Korkmaz, 2. Ağır Ceza  Başkanı Ahmet Han Karacaoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Hakan Uşma, Ehlibeyt Alimleri Derneği Başkanı Zeki Tümay,  İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Yolcu, Ticaret il müdürü Ender Önal, Turkav il başkanı Kurban Parlar, MHP İl Başkanı Ersoy İçer, MHP İlçe Başkanı Turap Erol, Melekli Belediye Başkanı Eray Coşar, Iğdır  Şehit aileleri Dernek başkanı Ahmet Akdeniz, Türk Eğitim-Sen Iğdır İl Başkanı Ali Arslan, Iğdır Meteoroloji Müdürü Mesut Demircan, Cezaevi Müdürü Mehmet Şah Utanç, Denetimli serbest müdürü Haydar Demir  ve protokol üyeleri, davetliler yaptı.

                Turkav il başkanı Kurban Parlar yaptığı konuşmada  yapılış süreci içinde  Kütüphaneye destek verenlere teşekkür ederiz. Bizler vatan, millet, bayrak sevdalısı, TÜRKAV’ın neferleri devletin asil evlatları olarak, geçmişten aldığımız terbiye ve bilgi birikimi, gelecek için  bizlere örnek olan liderimizin izinde teşkilatımız ve teşkilatçılığımızın gereği ;vatan, millet, bayrak aşkıyla hiç durmadan çalışıp mücadelesinde hiçbir zaman dünya nimetlerinde gözü olmayan vatan sevdalılarıyız Açılışını yapacağımız Şehit Eren Bülbül Kütüphanesini bizim gibi düşünen bizim gibi yaşayan vatan sevdalılarının destekleri ile yapmış bulunmaktayız.

 
Eren Bülbül Çanakkalede gözünü kırpmadan şehadete yürüyen yaştaşları 15 lilerin ruhuyla o gün şehit oldu. Çocukluk Hayali olan askerliğini yapamasada her Türk evladının taşıdığı 57. Alay ruhuyla en büyük mertebeye erişti.
 
Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal topraklara, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere de aynı bilinci aşılamaktır.
 
Eren Bülbül için ne yapsak az olacağını biliyorduk.Bu okul varoldukça bu kütüphaneden faydalanan evlatlarımızın en az Eren kadar ve Erene kendini siper eden Ferhat Gedik kadar vatanını seven gençler olarak yetişmeleri için ağzında taşıdığı bir damla suyla ateşi söndürmeye giden karınca misali davamızın gereğini yapmak istedik.
 
İşte TÜRKAV Iğdır İl Başkanlığı olarak  bu halisane niyet ile yola çıkıp kütüphanemizi hazırladık. 
 
Buradaki her evladımızı birer Türk Bayrağı olarak görüyoruz, onlar bu kutsal toprakların geleceğidir.Tüm mücadelemiz evlatlarımızı milli şuurla yetiştirip, büyük kutlu ülküye hizmet eden birer Aybüke birer Necmettin birer Fırat birer Eren olmaları içindir.”dedi.
 
Iğdır valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim,yaptığı konuşmada,”biz devlet olarak okullaşmaya büyük önem veriyoruz. Iğdır da anaokulundan lisesine kadar çok sayıda okul  yapıldı yapılıyor. Bizi sevindiren Sivil toplum kuruluşlarının,vakıfların böyle kutuphane ,okul yaparak eğitime destek vermeleridir. İnşallah çocuklarımız bu kütüphanelerden faydalanarak daha bilgili yetişeceklerdir”şeklinde konuştu.
 
Bizler vatan sevdalısıyız diyen TÜRKAV Genel Başkanı Ebubekir Korkmaz’da, Iğdır da böyle bir kütüphaneyi açan Kurban Parlar ve yönetimini kutluyorum. Bu kütüphaneye şehidimizn adının verilmesi de kütüphaneyi daha anlamlı yapmıştır. Allah’ın ilk emri okudur. Bizler ve çocuklarımız okuyacağız. Kendimizi yetiştireceğiz devletimize vatanımıza hizmet edeceğiz. Şehit Eren Bülbül kütüphanesi hayırlı olsun”dedi.
 .
100 bin lıraya mal olan Kütüphanede 2000 den fazla kitap  akılı tahta bulunmakta, masa sandalye yerine puf koltuklar bulunuyor. Haber: Zeki Şıktaş

Foto Galeri
TURKAV’DAN İNÖNÜ İLOKULUNA KÜTÜPHANE TURKAV’DAN İNÖNÜ İLOKULUNA KÜTÜPHANE TURKAV’DAN İNÖNÜ İLOKULUNA KÜTÜPHANE

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası