SEN VAR OL CANTÜRK ALAGÖZ

Tarih : 2022-09-21 / Kategori : Gündem

SEN VAR OL CANTÜRK ALAGÖZ

KARANLIKTAN AYDINLIĞA

Dokunabilmek çok önemli.

İki kardeş, biri 20 yaşında genç bir delikanlı, biri 15 yaşında gencecik bir kız çocuğu, ikisinin de gözünde “gece körlüğü”, halk tabiriyle “tavuk karası” hastalığı var.

Maddi durumları hiç iyi değil. Daha doğrusu çok kötü. Aile yıllar önce neleri var, neleri yok satarak oğullarının gözünün sadece birine kök hücre nakli yaptırabilmişler.

Gece körlüğü (tavuk karası) hastalığı doğuştan gelen bir hastalık, bu hastalıkta kök hücre tedavisi uygulanarak sorun giderilebilir. Ancak yapılan kök hücre nakli her zaman olumlu sonuç da vermeyebilir. Dahası, kök hücre nakli tedavisi uygulanmayan hastaların gözleri bir süre sonra tamamen görme yeteneğini kaybediyor.

Gözünün birine kök hücre nakli yapılan 20 yaşındaki gencin gözleri görme yeteneğini neredeyse tamamen yitirme evresindeydi. Küçük kardeşi genç kızımız da artık okuma güçlüğü çekmekte, eğitim göremez hale gelmiş durumdaydı.

Çaresizlik içinde ne yapacaklarını bilemeyen ailenin sessiz çığlığını fark eden Iğdır 125. Yıl Anadolu Lisesi edebiyat öğretmeni Yelda Türkeli, öğrencisinin içler acısı durumunu çözebilmek için bir arayış içerisine girmiş. 

Sonrasında bu arayışı onu iş insanı Cantürk Alagöz’e yönlendirir.

Iğdır FK’nin son sezon maçlarının birinde hem maçı izlemeye hem de Cantürk Alagöz ile görüşmeye gider. Yanında götürdüğü minik yavrumuz ve annesi ile birlikte Cantürk Alagöz ve eşi Handan Alagöz ile tanışır ve durumu izah eder.

Cantürk Alagöz’ün eşi, kimya profesörü Handan Alagöz konunun bizzat takipçisi olacağını söyler.

Delikanlı ve minik yavrumuzun annesi teşekkür eder ve oğlunun da aynı hastalığının olduğunu söyleyince, Cantürk Bey ikisinin de tedavisini üstleniyorum der.

Kök hücre nakli için Sağlık Bakanlığı onayı gerekiyormuş.

Gerekli girişimleri Yelda Türkeli Hoca'mız başlatıyor. Ancak bakanlıktan onayın çıkması aylar sürüyor. Bu sürede de çocukların görme kaybı her geçen gün ilerliyor.

Bu noktada Cantürk Alagöz devreye giriyor ve bakanlık izni çıkıyor. Çocuklar şu anda İstanbul’da bir özel hastanede, kök hücre nakilleri  bugün yapıldı.

Kök hücre üretildikten sonra iki saat içinde uygulanması gerekiyormuş, her seferinde de tutmama ihtimali varmış, inşallah gençlerimize uygulanan kök hücre nakli tutar ve çocuklarımız aydınlığa kavuşur.

Şüphesiz hepimizin bir hayat hikayesi vardır.

Kimimizin hikayesi dram dolu, kimimizin mutluluk.

Ama hiç kimse birbirinin hikayesini tam olarak bilemez.

Keşke çaresizlik içinde kıvrananların hikayelerini dinleyebilsek, çözüm üretebilsek, yardım elimizi uzatabilsek.

Genç kardeşlerimizin tedavileri için arayış içinde olup Cantürk Bey’e ve eşi Handan Hanım’a ulaşan Yelda Türkeli Hoca’mıza, tedaviyi üstlenen iş insanı Cantürk Alagöz ve Prof. Dr. Handan Alagöz’e ve Ameliyatı Gerçekleştiren değerli hemşerimiz Prof. Dr. Metin Ekinci'ye duyarlılıklarından ötürü teşekkür ederiz. 

Haber : Cabbar Şıktaş 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.