IĞDIR ANADOLU LİSESİN’DEN ‘GAZİLER GÜNÜ’ ZİYARETİ

Tarih : 2022-09-22 / Kategori : Eğitim

IĞDIR ANADOLU LİSESİN’DEN ‘GAZİLER GÜNÜ’ ZİYARETİ

Iğdır Anadolu lisesi’den bir gurup öğrenci ‘Gaziler günü’ münasebetiyle ‘ Iğdır 1974 Kıbrıs Barış Harekatı Dayanışma Derneğini’ ziyaret etti.
 
 

Dernek başkanı İsmet TAĞAL: “Sevgili öğrenciler dünü bilmeden diğer uluslarla sağlıklı ilişki kuramayız. Tarihimizi iyi bilmemiz lazım. Gençler, önce adanın tarihi hakkında kısa bilgi vereyim. 1974 Kıbrıs barış harekâtında bulundum Kıbrıs gazisiyim. Sevgili öğrenciler bildiğiniz gibi 1571 de sonra Kıbrıs Osmanlı devletimiz tarafından topraklarımıza katılmıştır. Yani Kıbrıs bizim ata toprağımızdır. 1878 yılında Osmanlı –Rus savaşını fırsat bilerek bizansız oyunlarıyla adayı İngilizler ilhak etmiş. Daha sonra Türklerin boykot etti bir referandumla 1950 yılından sonra Yunanlıların eline geçmiştir.

Adada ne işimiz vardı diyenlere, Kıbrıs adası %85 Türklerin yaşadığı bizim ata toprağımızdır. İşgalci Yunan Devletidir. Gençler adaya çıkartma yapmamızın en önemli sebeplerinden biri adada yaşayan soydaşlarımıza yunalılar tarafında eziyet edilmesi, göçe zorlanması ve öldürülmesidir. Bizzat 1974 yılında Kıbrıs barış harekâtını içinde bulundum. Türk Ordusu büyük bir kahramanlık göstererek Soydaşlarımızın yaşadığı vilayetleri yunan zulmünden kurtardık.

Son zamanlar bakıyorum yunalılar bazı ülkeleri kışkırtmasıyla Türk milletinin sinir uçlarıyla oynanmaktadır.  Sevgili gençler Türk ordusu dünden daha güçlüdür. Türk toprakların yapılacak herhangi bir tacizde ordumuz misliyle karşılık verecek güçtedir.

Dün olduğu gibi bu günde ben ve arkadaşlarım vatan savunmasını yapmaya hazırız. ” Dedi

Daha sonra söz alan Okul Müdürü Yavuz BAĞCI:” ‘Gaziler Günü’ münasebetiyle öğrencilerimizin milli ve manevi duyguların geliştirmek amacıyla, bizzat vatan savunmasında bulunan gazilerden dinlemesi öğrencilimizin çok yararlı olmuştur.”dedi. Haber:Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.