SERDAR ÜNSAL VALİ YARDIMCISI İLE AZERBAYCANLI ÖĞRENCİLERİN DURUMUNU GÖRÜŞTÜ.

Tarih : 2022-09-23 / Kategori : Genel Haber

SERDAR ÜNSAL VALİ YARDIMCISI İLE AZERBAYCANLI ÖĞRENCİLERİN DURUMUNU GÖRÜŞTÜ.

           Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Serdar Ünsal, Iğdır’da yaşayan okula kabul edilmeyen Azerbaycanlıların çocuklarının durumunu anlatmak  için vali yardımcısı Abdulkadir şahin’i ziyaret etti.
 

                   Serdar Ünsal Ziyarette ,”Çeşitli sebeplerle Türkiye’ye gelen ve çeşitli işlerde çalışan akrabalarının yanında kalan okuma çağındaki öğrenciler Türkiye’de ki okullara kayıtları alınmamaktadır.2 yıl öncesine kadar okullara misafir öğrenci olarak kabul edilen öğrenciler bu sene okullara alınmamakta oturum istenmektedir. Oturumu olmayan Azerbaycan vatandaşlarının okul çağındaki çocukları, okumaktan mahrum olmaktadır. Sayın Milli Eğitim Bakanı ve İçişleri bakanından bu konuya eğilmelerini okuma çağındaki Azerbaycan vatandaşlarının çocuklarının okula kabulünü sağlamalarını arzu ediyoruz Bugün Suriyeli, Afganlı çocuklar okula giderken, iki devlet bir millet dediğimiz kardeş Azerbaycan’ın Türkiye de yaşamak, çalışmak zorunda kalan oturumu olmayan çocukları niye okula gitmesin. Bu konuda yardımlarınızı bekliyoruz”dedi.
                 Vali yardımcısı Abdulkadir Şahin’de “İki devlet bir millet dediğimiz kardeş Azerbaycan’ın Türkiye de yaşayan çocuklarını okutmak bizim borcumuzdur. Bu konuda ne gerekiyorsa yapacağız. Konuyu sayın valimize de aktaracağım kısa sürede çözeceğiz .”dedi.
Serdar Ünsal’da Vali yardımcısı Şahin’e ilgilerinden dolayı teşekkür etti. Haber: Serdar Ünsal

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası