YEM BİTKİSİ TOHUMU DAĞITIMI

Tarih : 2022-09-24 / Kategori : Genel Haber

YEM BİTKİSİ TOHUMU DAĞITIMI

         İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce hazırlanan ve DAP Bölge Kalkınma İdaresince %50 hibe destekli "Iğdır Kendi Silajını Üretiyor" projesi kapsamında Aralık ve Karakoyunlu İlçe Tarım Müdürlüklerinde 68 hak sahibi çiftçimize yem bitkisi tohumu dağıtımı gerçekleştirildi. 
         

Tohum dağıtım törenine Karakoyunlu Kaymakamı Furkan ATALIK, İl Tarım ve Orman Müdürü  Özkan YOLCU,   İlçe Müdürleri Erhan EROĞLU, Akın ÇOKRAN ve çiftçiler katıldı.
         Karakoyunlu Kaymamamı Furkan ATAKLI, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün hazırladığı proje ile gerçekleşen hibe destekli tohum dağıtımından faydalanan Çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olması dileklerinde bulundu. 
İl Tarım ve Orman Müdürü  Özkan YOLCU, Çifçilerimize her türlü desteğimiz aralıksız olarak devam ediyor.”dedi.
Yolcu,  İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün Tarım Parkında bulunan ve çiftçilerimizin hizmetine sunulan Selektör Makinası ile çiftçilerimiz hububat hasadı sonrası ürünlerini selekte ederek ayrıştırmakta ve yabancı tohumlardan ayrıştırdığı ürününü tohumluk olarak kullanmaktadır.
          İl müdürlüğümüzce cüzi bir kiralama bedeli ile çiftçilerimize kiralanan selektör makinesi ile Küllük, Bayraktutan ve Yaycı Köylerimizde şu ana kadar 50 civarında çiftçimiz 100 tonu aşkın buğday tohumunun ayıklanma işlemini gerçekleştirdi. Tohum maliyetlerinin yükselmesine karşın tedbir alan İl Müdürlüğü gerçekleştirdiği proje ile İlimiz tarımına kazandırdığı selektör makinası çiftçilerimize kendi tohumunu elde etme imkanı sağlıyor.” şeklinde konuştu.    Haber: Zeki Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.